Pontoni, baseini, kubli un tvertnes – Jaunie Vecozoli

Lielajā pirts kublā ar diametru turpat divi metri var iekārtoties septiņi kārtīgi latviešu vīri. Kublus var izgatavot arī mazākus vai lielākus – viss atkarīgs no klienta vēlmēm © Publicitātes foto

Piesaistot ES fondu finansējumu, kas paredzēts lauku teritoriju attīstībai un dzīves vides dažādošanai Daugavpils novadā, uz lauksaimniecības uzņēmuma SIA Jaunie Vecozoli bāzes pērn izveidota plastmasas izstrādājumu ražotne, kas piedāvā plašu plastmasas izstrādājumu sortimentu un ar to saistīto pakalpojumu sniegšanu.

Uzņēmuma īpašnieks Guntars Vingris skaidro: «Laukos nodarbinātībai ir sezonāls raksturs, tāpēc nācās domāt ko jaunu, vienlaikus izmantojot savas iepriekšējās zināšanas. Mana pieredze plastmasas izstrādājumu ražošanā Ekostandarts tehnoloģijas bija pamats lēmumam arī Latgales pusē izveidot plastmasas izstrādājumu ražotni. Ražošanas nodrošināšanai iegādājāmies modernu plastmasas metināšanas iekārtu, kāda pagaidām ir vienīgā Latvijā. Tā spēj automātiskā režīmā sametināt pat līdz 80 mm biezu plastmasu, atstājot praktiski nemanāmu metināšanas šuvi. Iekārta ir ļoti jaudīga, tāpēc meklējam noieta tirgus arī ārpus Latvijas.» Pagaidām uzņēmums strādā tādā kā iesildīšanās režīmā, pētot tirgus pieprasījumu un izmēģinot spēkus visdažādāko produktu ražošanā: baseini, pirts baļļas, pārtikas un ķīmisko vielu uzglabāšanas rezervuāri, peldošie pontoni, viegli uzstādāmi un demontējami sporta spēļu laukumu borti, kā arī sniedz šādus pakalpojumus: HDPE jeb augsta blīvuma plastmasas ģeomembrānas ieklāšana kūtsmēslu lagūnām, izgāztuvēm, DUS un naftas bāzēm, dīķiem, ugunsdzēsēju dīķiem un cita veida dīķiem, kā arī veic esošo HDPE virsmu remontu un uzturēšanu.

Uz pontoniem var būvēt pat māju

Viens no populārākajiem produktiem Jaunajos Vecozolos ir pontoni, kas paredzēti infrastruktūra izbūvei virs ūdens – tās ir dažāda veida laipas, laivu piestātnes, plosti vai pat peldoša platforma, uz kuras novietoti nelieli namiņu. Guntars Vingris ir gandarīts par jau paveiktajiem darbiem, tostarp viesu namiņa novietošanu ezera krastā virs ūdens. «Katrs projekts tiek izstrādāts individuāli – inženieri precīzi izrēķina plānotās slodzes, lai plosts, laipa vai peldošā platforma nesasvērtos un neiegrimtu. Ja ir šaubas, tad pirms projekta nodošanas klientam pārbaudām to reālā dzīvē – katram projektam ir jāiztur četras reizes lielāka slodze par plānoto.»

Viens no šī brīža izaicinājumiem ir pārceltuves plosta izgatavošana populārajā atpūtas vietā pie Daugavas – Liepkalnos. Zinot Liepkalnu augsto kvalitātes latiņu it visās darbības jomās, arī Jauno Vecozolu meistariem ir jābūt uzdevumu augstumos.

Skaisti, viegli kopjami un ilgmūžīgi

Tā var raksturot Jaunajos Vecozolos izgatavotos pirts kublus, kas Latvijas viesu namos, kā arī privātmājās vairs nav nekāds retums. Starp šī produkta ražotājiem konkurence ir diezgan liela, taču par labu Jauno Vecozolu izstrādājumiem runā to izgatavošanas tehnoloģija – kubla iekšpuse ir izoderēta ar plastmasu, kas, no vienas puses, uzlabo kublā sēdošo komfortu, bet, no otras puses, nodrošina augstākas sanitārās iespējas, kā arī kubla ilgmūžību, jo plastmasa, salīdzinot ar koku, ir vieglāk tīrāma un dezinficējama, kā arī kalpo daudz ilgāk. Īpaši svarīgi tas ir publiskas lietošanas objektos. 

UZZIŅAI

SIA Jaunie Vecozoli

  • •Vecozoli, Skudriņas, Muncišķi, Līksnas pagasts, Daugavpils novads
  • tālrunis: 29258588
  • epasts: jaunievecozoli@gmail.com