Būvniecības tehnikums jau 50 gadu sagatavo spēcīgus praktiķus

Tehnikuma absolventiem darbu atrast ir viegli. Diemžēl trešā daļa pēc skolas beigšanas dodas strādāt uz ārzemēm, kur mūsu būvniekiem ir laba slava, teic Ināra Ostrovska © Publicitātes foto

Šā gada novembra pirmajā pusē Daugavpils Būvniecības tehnikums, kas pērnā gada novembrī ieguva Profesionālās izglītības kompetences centra statusu, atzīmēs pastāvēšanas 50 gadu jubileju. Uz svētkiem tiks aicināti gan bijušie, gan esošie audzēkņi un pasniedzēji.

Profesionālās izglītības kompetences centrs Daugavpils Būvniecības tehnikums ir viena no lielākajām būvniecības nozares vidusskolām Latvijā. Tehnikumam ir izglītības programmu īstenošanas vietas arī Dagdā un Ludzā, kas palīdz īstenot dzīvē valsts mēroga uzstādījumus – profesionālo izglītību tuvāk cilvēkam. Mācību iestāde īsteno 23 izglītības programmas, piedāvājot 2. un 3. līmeņa profesionālo izglītību, sākot ar pedagoģiskās korekcijas grupām; jauniešiem ar pamatskolas un vidusskolas izglītību; jauniešiem līdz 29 gadu vecumam, kā arī iegūt diplomu praktiķiem. Izglītojamajiem ir iespēja saņemt Eiropas stipendiju līdz 115 eiro mēnesī un valsts stipendiju līdz 21 eiro mēnesī, kā arī otrajā mācību pusgadā uzsākt praksi uzņēmumos. Pieredze rāda, ka darba devēji ir apmierināti ar tehnikuma audzēkņu zināšanām un daudzi pēc skolas beigšanas paliek pastāvīgā darbā prakses vietā.

Tehnikums sadarbojas ar nozaru asociācijām, tajā skaitā Latvijas Būvnieku asociāciju, Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociāciju, kā arī ar uzņēmumiem Knauf, Caparol, Sakret u. c. Šāda sadarbība dod lielu ieguldījumu mācību procesa pilnveidošanā, jo tā ir iespēja apgūt mūsdienīgas tehnoloģijas, kas ir pamats jaunā speciālista konkurētspējai darba tirgū. Tehnikuma audzēkņi savas iemaņas apliecina darbos – gan starptautiskajos, gan Latvijas mēroga profesionālajos konkursos tiek iegūtas pirmās vietas. Arī šogad – daugavpilieši uzvarēja Knauf tradicionālajā konkursā un šovasar dosies uz Bulgāriju, lai aizstāvētu Latvijas jauno būvnieku godu Knauf rīkotajā starptautiskajā konkursā.

Tehnikuma direktore Ināra Ostrovska saka:

«Es nebaidos teikt, ka Daugavpils Būvniecības tehnikums ir lielākā profesionālā izglītības iestāde Latvijā, kas sagatavo augsta līmeņa praktiķus visās ar būvniecību saistītajās jomās.»

UZZIŅAI

Daugavpils Būvniecības tehnikuma atvērto durvju diena 15. maijā no plkst. 11 līdz 14 Daugavpilī, Muzeja ielā 3

Vairāk informācijas:

  • www.dbt.lv
  • epasts: dbt@dbt.lv
  • tālr.: 65446296; 28818932

Svarīgākais