Tūrisma industrijai jauna elpa

Tūrisma informācijas centra darbiniece Laura Siliņa uzsver: «Mūsu centrs noteikti ir viens no skaistākajiem un klientam pievilcīgākajiem šā profila objektiem Latvijā. Fotogrāfijā redzamais ziedu un augu noformējums ir pavisam īsts, un par to ik dienu rūpējas botāniskā dārza darbinieki» © Ojārs Lūsis

Salaspils novada tūrisma industrija balstās uz trim vaļiem: Nacionālais botāniskais dārzs, Daugavas muzejs un Salaspils memoriāls.

Reti, kurš novads var lepoties ar tik vērienīgiem tūrisma objektiem, bet līdz šim Salaspils nevarēja lepoties ar Tūrisma informācijas centru, kurā katrs apmeklētājs var saņemt pilnvērtīgu informāciju ne tikai par Salaspils novadā apskatāmo, bet arī tuvākiem un tālākiem tūrisma objektiem.

Jaunajam Tūrisma informācijas centram ir izvēlēta ideāla vieta – Nacionālā botāniskā dārza ieejas vārtu ēka, kas atrodas tieši iepretim dzelzceļa stacijai. Atklājot centru, Salaspils novada domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars teica: «Ar Tūrisma informācijas centru ir sanācis tā, kā tam vajag būt: ja ragavas jātaisa vasarā, tad rati – ziemā. Man ir patiess prieks, ka esam spējuši vienoties par lietām tieši laikā, kad var pagūt paveikt lielus darbus. Šī ir vispiemērotākā vieta tūrisma informācijas centram Salaspilī, jo iepretim ir dzelzceļa stacija – pati vecākā stacijas ēka Latvijā. Šogad tiks sakārtots un iegūs jaunu izskatu arī Miera ielas posms, kur mēs atrodamies, tagad Salaspils ir gatava uzņemt un kvalitatīvus padomus sniegt gan visiem iebraucējiem, gan pašiem salaspiliešiem.».