Garšīgi, veselīgi un skaistā vidē

Iveta Boša ir Valmieras patriote, kas ciena vēsturi,mākslu un kultūru. Piemēram, restorānā Rātes vārti, kuru savulaik bija iecienījis dižais režisors Oļģerts Kroders, ir iekārtota viņam veltīta ekspozīcija, kas uzturēšanos mājīgajā vidē padara vēl interesantāku. Tāpat Ivetas kundze līdzdarbojas Krodera fonda darbībā. Var teikt, ka likumsakarīgs rezultāts ieguldītajam darbam ir saņemtā Draudzīgā aicinājuma balva © Ojārs Lūsis

Domājot par skolu ēdnīcām, nevienam nenāk pat prātā uzmanību pievērst telpu dizainam, mājīgumam un interesantam interjeram. Galvenais, lai būtu veselīga pārtika, ievērotas sanitārās normas un maltīte pietiekami garšīga.

Taču izrādās, ka skolās var būt ēdnīcas, kas pretendē vismaz uz kafejnīcas statusu – mājīga vide ar galdiņiem, dīvāniņiem un vēsturiskiem interjera priekšmetiem. Interesanti, ka skolu vadībai nav problēmu ar interjera priekšmetu pieskatīšanu, jo skolēni ciena un novērtē viņiem radīto vidi – eksponētās krūzītes, svari, katli, pannas un tējas maisiņi ir skolu ēdnīcu vēstures liecinieki, ko ēdnīcas apmeklētāji pēta ar neviltotu interesi. Šādas skolu ēdnīcas ir redzamas Valmieras puses izglītības iestādēs, kur skolēnu ēdināšanu uzņēmies uzņēmums Kantīne B. Ēdināšanas uzņēmuma īpašniece Iveta Boša teic, ka strādāt sabiedriskās ēdināšanas jomā var tikai ar mīlestību pret ēdienu un šo darbu. «Tas ir mans bizness, hobijs un dzīvesveids. Nu jau divdesmit pirmo gadu mūsu kolektīvs rūpējas, lai mūsu klienti – gan skolēni, gan restorāna Rātes vārti un kafejnīcas Bastions apmeklētāji – saņemtu lielisku, no veselīgiem produktiem gatavotu maltīti. Mēs pievēršam lielu uzmanību ne tikai ēdienu kvalitātei un videi, bet arī noskaņai un apkalpošanas kultūrai.» Var teikt, ka likumsakarīgs rezultāts ilgtermiņā ieguldītajam darbam ir Kantīnei B pasniegtā Draudzīgā aicinājuma balva, ko 1935. gadā iedibināja Kārlis Ulmanis, lai veicinātu sabiedrības iesaistīšanos izglītības iestāžu attīstībā, kvalitātes uzlabošanā un materiāli tehniskās bāzes pilnveidošanā. Uzņēmuma vadītāja saka: «Tas ir ļoti augsts mana darba novērtējums un vēl reizi apstiprina mūsu centienus būt par lieldraugiem reģiona izglītības iestādēm.» 

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.