Valmieras pilsētas vides deklarācija

© Ojārs Lūsis

No 2015. gada 29. janvāra ir apstiprināta Valmieras pilsētas vides deklarācija. Tā ir Valmieras pilsētas pašvaldības labā griba, kas izteikta 14 apņemšanās punktos, ilgtspējīgi strādāt un attīstīt pilsētu.

Valmieras pilsētas vides deklarācija apliecina Valmieru kā zaļu pilsētu, kur rūpējas par tīru un sakārtotu pilsētvidi, dabas vērtību saglabāšanu un ietekmes uz apkārtējo vidi mazināšanu, popularizē dabai un cilvēkam draudzīgu dzīvesveidu un kopumā veicina pilsētas ilgtspējīgu attīstību, līdzsvarojot ekonomiskās, sociālās, kultūras un dabas vides intereses. Piemēram, mazināt transportlīdzekļu emisijas, pakāpeniski pāriet uz atjaunojamās enerģijas ražošanu un izmantošanu siltumapgādē, nodrošināt labu dzeramā ūdens kvalitāti, izstrādāt un ieviest vides pārvaldības sistēmu, atbalstīt inovatīvas un videi draudzīgas uzņēmējdarbības un tehnoloģiju attīstību pilsētā, kā arī sekmēt vides izglītību skolās un bērnudārzos.

Tāpat līdz ar Valmieras pilsētas vides deklarācijas apstiprināšanu Valmieras pilsētas pašvaldība apņemas veidot un veicināt interešu grupu sadarbību vides jomā pilsētā, apkārtējos novados, reģionā, valsts un starptautiskā mērogā.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.