Rēzeknes policistus atlaiž, priekšnieci reabilitē

© F64

Valsts policija (VP) pabeigusi disciplinārlietu par Rēzeknes nodaļas patruļas nolaidību slepkavības lietā, kurā trīs jauniešus tur aizdomās par 21 gadu vecas sievietes nogalināšanu. Divi policisti atvaļināti no dienesta, arī iespējamā vainīgā – 16 gadus vecā pusaudža – tēvs, bet Kārtības policijas nodaļas priekšniece atjaunota darbā.

Šā gada janvāra sākumā VP Latgales reģiona pārvaldes darbinieki izmeklēja 21 gadu vecas rēzeknietes slepkavību. Ļoti īsā laikā izmeklētājiem izdevās gan noskaidrot, gan aizturēt iespējamās vainīgās personas, to vidū bija arī kāda policista 16 gadus vecais dēls. Vienlaikus izmeklētāji arī konstatēja, ka slepkavības izdarīšanas naktī iespējamo vainīgo, 16 gadus veco jaunieti, kāda policijas ekipāža bija apturējusi, jo viņš vadījis auto bez vadītāja tiesībām, taču policisti pusaudzi nevis sodījuši, bet nogādājuši mājās.

VP Iekšējās drošības birojā par konstatēto tika uzsāktas disciplinārlietas, kuras pašlaik ir pabeigtas. «Abi darbinieki, kas nepildīja savus tiešos pienākumus, ir saņēmuši bargāko iespējamo disciplinārsodu – atvaļināšanu no dienesta. Arī aizdomās turētā jaunieša tēvs pašlaik atbrīvots no amata,» skaidro VP pārstāvis Toms Sadovskis. Viņš norāda, ka, izvērtējot Rēzeknes iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšnieces atbildību notikušajā, netika gūts apstiprinājums, ka viņa būtu jāsauc pie disciplināratbildības, tādēļ atjaunota dienestā. VP priekšnieks Ints Ķuzis Latgales reģiona pārvaldes vadībai gan uzdevis stiprināt darbinieku kontroli, lai līdzīgas situācijas neatkārtotos.

Savukārt vaicāts, kā vērtē sava bijušā darbinieka (slepkavībā aizdomās turēta pusaudža tēvs) piemērotību amatam, ņemot vērā pusaudža kriminālo pārkāpumu skaitu, VP Iekšējās drošības birojs Neatkarīgajai atbild, ka ar nu jau bijušo policistu vairākkārt veiktas pārrunas par bērna audzināšanu. Darbinieks esot atzinis, ka «pastāv problēmas audzināšanā un esot informēts par dēla disciplīnas pārkāpumiem». Viņš esot audzinājis, cik ir viņa spēkos, sadarbojoties ar sociālā dienesta darbiniekiem. Turklāt viņa klātbūtnē dēls pārkāpumus nav pieļāvis. VP arī uzteic viņu «kā godīgu, darbspējīgu, izpalīdzīgu un centīgu darbinieku ar augstu atbildības izjūtu», par kuru dienesta laikā nekad neesot bijis sūdzību un kurš arī apbalvots par godprātīgu savu pienākumu pildīšanu.

 

Svarīgākais