Tukuma uzņēmēji balso par lidostu

Tukuma uzņēmēji ir par starptautisku lidostu ar regulāriem pasažieru un kravu pārvadājumiem © Publicitātes foto

«Lidlauks faktiski ir dāvana, kas Tukumam paver pavisam citas un daudz plašākas iespējas. Mēs, Tukuma mazie un vidējie uzņēmēji, saskatām ļoti labu perspektīvu esošās uzņēmējdarbības aktivizēšanai un jaunu uzņēmumu veidošanai ne tikai lidostai piegulošajās šobrīd degradētajās teritorijās, kur ir izdevīga vieta noliktavu un citu veidu pakalpojumu sniegšanai, bet arī viesmīlības un ēdināšanas jomā, tūrisma veicināšanā un Tukuma vārda popularizēšanā daudz plašākā reģionā. Mēs nepaliksim malā un aktīvi iesaistīsimies gan no jauna rīkotajā projekta sabiedriskajā apspriešanā, gan veiksim citas aktivitātes, lai lidosta pilnvērtīgu darbību uzsāktu pēc iespējas ātrāk,» tā par topošo lidostu Jūrmala pašā Tukuma pievārtē, kas saskārusies ar birokrātiskām un juridiskām problēmām, teic Tukuma Uzņēmēju kluba valdes priekšsēdētājs Māris Birzulis.

Protams, uzņēmējus ļoti sarūgtina fakts, ka Vides pārraudzības valsts biroja (VPVB) atzinums par ietekmes uz vidi novērtējumu (IVN) ir negatīvs, tas ir, tas atļauj termināļa ēku nodot ekspluatācijā, bet neļauj uzsākt regulārus pasažieru un kravu pārvadājumus, palielinot reisu skaitu līdz 3000 pacelšanās/nolaišanās reizēm gadā. Tomēr process nav apstājies un «plintes netiek mestas krūmos». Uzņēmējs un pašvaldība turpinās strādāt pie tā, lai izdotos īstenot ieceri – izveidot starptautisku lidlauku pasažieru un kravu pārvadājumiem. Lai to panāktu, tiks vēlreiz pārstrādāts iepriekšējais ietekmes uz vidi novērtējums, kas bija nepilnīgs un, iespējams, arī nekvalitatīvs, kā arī tiks iesaistītas gan par nozari atbildīgā Satiksmes ministrija, gan par uzņēmējdarbības attīstību atbildīgā Ekonomikas ministrija.

«Tukuma Uzņēmēju kluba biedru vārdā lidostas īpašniekiem un darbiniekiem izsaku atbalstu, novēlam izturību uzsāktā darba pabeigšanā, kā arī aicinām iedzīvotājus atbalstīt šā projekta ieviešanu. Pašreiz nav lielāka un stratēģiski svarīgāka infrastruktūras objekta būvniecības Tukuma apkārtnē, kura darbības rezultātā tiktu izveidotas tik daudz jaunu darba vietu un radīta iespēja apkārtējās teritorijas attīstībai,» aicina uzņēmēju pārstāvis.