Liepājā varēs pieteikties pārtikas paku saņemšanai

Nākamnedēļ, no 11. līdz 15.janvārim, Liepājā ģimenes varēs pieteikties pārtikas paku saņemšanai no labdarības portāla "Ziedot.lv" izveidotās pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai".

Liepājas Novada fonds un Latvijas Sarkanā Krusta Liepājas komiteja aicina pieteikties cilvēkus, kuri zaudējuši darbu vai kuriem ievērojami samazinājušies ienākumi laikā no 2008.gada un kuri nepaspēja vai citu apstākļu dēļ nepieteicās pārtikas paku saņemšanai decembrī. Īpaši tiek aicinātas pieteikties ģimenes, kuras nevar saņemt trūcīgās ģimenes statusu pašvaldībā. Piesakoties kādam no ģimenes jāaizpilda pieteikuma anketa, obligāti jāuzrāda pase, kā arī jāņem līdzi bezdarbnieka statusa dokumenti, ja tādi ir.

Pieteikumu pieņemšana notiks Latvijas Sarkanā Krusta Liepājas komitejā, Liepājā, Uliha ielā 35/37, 11. un 12.janvārī no plkst.13 līdz 17.30 un 13. un 14.janvārī no plkst.10 līdz 13. Savukārt 15.janvārī varēs pieteikties Iedzīvotāju atbalsta punktos - T. Breikša ielā 45 no plkst.10 līdz 12, bet Krūmu ielā 29 - no plkst.13 līdz 17.

Liepājas apkārtējo novadu pagastu iedzīvotājiem lūgums pieteikumus nogādāt sava pagasta sociālajam darbiniekam. Anketa ir pieejama arī internetā - Liepājas Novada fonda mājaslapā, kur to var lejuplādēt, izdrukāt un aizpildīt. Parakstīties un uzrādīt dokumentus varēs, iesniedzot pieteikumu. Anketas papīra formātā būs pieejamas arī pieteikšanās vietās.

Decembrī no labdarības portāla "Ziedot.lv" izveidotās pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" pārtikas pakas saņēma vairāk nekā 400 ģimeņu Liepājas pilsētā un Grobiņas novadā.

Pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" palīdzības apjoms ir atkarīgs no ziedotāju labvēlības, tāpēc katrs pieteikums tiks izvērtēts un visiem pieteicējiem diemžēl pārtikas pakas nevar garantēt, informēja Jaunskalže.

No pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" reizi mēnesī tiek izsniegtas pārtikas pakas cilvēkiem, kurus īpaši skārusi ekonomiskā krīze. Vienas pārtikas pakas izmaksas nepārsniedz 8,50 latus, un tajā iekļauti produkti, kas dos iespēju ģimenēm nodrošināt ikdienas maltīti – putraimi, grūbas, rīsi vai griķi, auzu pārslas, pelēkie zirņi, makaroni, milti, eļļa, gaļas vai zivju konservi, cukurs, sausais piens, sausais buljons un tēja. Pakā var būt arī citi produkti, kurus piešķir kāda organizācija vai uzņēmums.

Pārtikas banku "Paēdušai Latvijai" izveidojis labdarības portāls "Ziedot.lv", sadarbojoties ar reģionālajām labdarības organizācijām, Latvijas Samariešu apvienību, reklāmas aģentūru "DDB" un sabiedrisko attiecību aģentūru "Nords Porter Novelli".

Svarīgākais