Saldā tikšanās vieta – Šokolāde

© Ojārs Lūsis

Sākotnēji Siguldas tirdzniecības un izklaides kompleksam nosaukums Šokolāde tika dots, vairāk balstoties uz ēkas vizuālo līdzību šokolādes tāfelītei, bet tagad var teikt, ka arī saturs ir gluži kā šokolāde ar pildījumu.

Iepirkšanās vieta pašiem un svešiem

Vaicāta, kam vairāk kalpo Šokolāde – garāmbraucējiem vai siguldiešiem, tirdzniecības centra vadītāja Aneta Galdiņa spriež: «To ir praktiski neiespējami nodalīt. Pieņemu, ka Rimi, kas ir mūsu lielākais nomnieks, vairāk izmanto siguldieši, jo tas ir vienīgais Rimi veikals mūsu pilsētā. Tāpat arī apģērbu, telekomunikāciju pakalpojumus un preces, kā arī citus produktus ikdienas vajadzībām visbiežāk šeit iegādājas novada un tuvāko pagastu iedzīvotāji. Taču mūsu tirdzniecības centrs atrodas lieliskā vietā, un ļoti bieži šeit piestāj arī garāmbraucēji un tūristi, lai izmantotu iespēju ieturēt maltīti kādā no tirdzniecības centra kafejnīcām. Šeit izvietota kafejnīca Šokolāde, kas savu popularitāti ir ieguvusi ar garšīgajiem suši, gan picērija Čili Pica, kā arī smalks kafijas un tējas namiņš Dāmu sala.

Ar saturu tirdzniecības centrs tiešām var lepoties – bez jau minētā Rimi šeit plašā klāstā pieejami apģērbi, aksesuāri un galantērijas preces. Lielu popularitāti ieguva augustā rīkotā Olimpiskā iepirkšanās nakts un sporta slavenību modes šovs, kurā piedalījās Siguldas olimpieši.

Kino Lora – elegantākais Latvijā

Ir grūti iedomāties iemeslu, kāpēc Siguldas apmeklējumu krāšņajā rudenī nepavienot ar Šokolādes apmeklējumu – pēc dabas baudīšanas var iepirkties veikalos un veikaliņos, ieturēt labas pusdienas kādā no kafejnīcām un desertu baudīt skatoties kādu no Kino Lora piedāvātajām filmām. Šokolādē iekārtotais kinoteātris Kino Lora šogad kļuvis tehnoloģiski vēl mūsdienīgāks un nodrošina iespēju demonstrēt jaunākās pasaulē iznākušās filmas, tai skaitā 3D formātā.

Kino Lora piedāvā arī lielisku atlaižu sistēmu Siguldas ID karšu īpašniekiem un Čili Picas draugu karšu īpašniekiem. No pirmdienas līdz ceturtdienai iegādājoties vienu pieaugušo biļeti, otru saņem bez maksas.

Kā galvenās kinoteātra vērtības jāmin tā elegance un apmeklētāju ērtības – skatītāju krēsli, kas aprīkoti ar atvāžamiem galdiņiem, ir gluži kā iemīļotais klubkrēsls pašu mājās pie TV. Var droši teikt, ka tik ērti krēsli citos Latvijas kinoteātros nav. Tiek piedāvāta arī plaša ēdienkarte – var izvēlēties, ko baudīt, skatoties kino, – tas var būt suši, polārmaizes vai pat salātiņi, kā arī ierastais popkorns, ko siguldieši uzskata par saldāko no saldākajiem. Tradicionāli kinoteātros piedāvā tikai kolu vai citu atspirdzinošu dzērienu, bet šeit izvēle ir krietni plašāka – tie var būt arī alkoholiskie kokteiļi, ko, tāpat kā uzkodas, klāt pienesīs oficiante.

Siguldas jaunākā paaudze un viņu vecāki iecienījuši māmiņu seansu apmeklējumus ceturtdienās plkst. 14, kad mazajā zālē tiek rādītas animācijas filmas. Lielākam komfortam ir samazināts filmas skaņas līmenis un zālē ir vairāk gaismas, lai māmiņas redz, ko dara viņu mazulis, un lai nepamostas tie, kas iemiguši, jo šajā kinoteātrī vieta ir arī mazuļiem ratiņos. Seansa apmeklējums maksā tikai 1,50 eiro.

Pirms brauc, rezervē pa tālruni 67973972.

Apmeklē mūsu mājas lapu www.kinolora.lv.