Jauno gadu rēzeknieši varēšot sagaidīt ar elektrību

Šobrīd Rēzeknē jau atjaunota elektrības padeve stratēģiski nozīmīgajos punktos un tuvāko stundu laikā AS "Latvenergo" sola atjaunot elektrības padevi visā pilsētā.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis, elektrības padeve jau atjaunota slimnīcā, kā arī katlu mājās, lai cilvēki nepaliktu bez siltuma, bet tuvākajās stundās turpināsies darbi, lai rēzeknieši elektrību saņemtu no citām elektrības līnijām, jo šodien negadījumā cietušo elektrības apakašstaciju "Rēzekne" var ekspluatēt tikai daļēji.

Pēc Sikšņa stāstītā, pēc svētkiem tiks sākti remontdarbi apakšstacijā, taču līdz stacijas atjaunošanai rēzeknieši elektrību saņems no citām pilsētām. Siksnis nevarēja pateikt, cik ilgs laiks būs nepieciešams, lai atsāktu darboties Rēzeknes apakšstacija, taču norādīja, ka, iespējams, būs jāiepērk atsevišķa tehnika, kura šodienas ugunsgrēka laikā tika bojāta.

Rēzeknes slimnīcas galvenais ārsts Jāzeps Korsaks aģentūrai LETA pastāstīja, ka arī slimnīcā kādu laiku elektrības padeve tika pārtraukta, bet slimnīcas dīzeļģeneratos ar elektrību apgādāja tikai reanimācijas nodaļu un operāciju bloku.

Uz kādu laiku līdz ar to bija apstājusies virtuves darbība un slimnīca jau bija sazinājusies ar Zemessardzi par lauku virtuves atvešanu. Šobrīd slimnīcā elektrība ir atjaunota, tāpēc tiek restartēta aparatūra un atjaunota arī virtuves darbība, norādīja Korsaks.

Kā aģentūrai LETA stāstīja vairāki rēzeknieši, problēmas ar elektrību radījušas arī dažas gauži prozaiskas problēmas, piemēram, daudzi iepirkšanos svētku mielasta sagādāšanai atlikuši uz beidzamo brīdi, taču elektrības trūkuma dēļ daudzi veikali nestrādā. Daži rēzeknieši šī iemesla dēļ pat dodoties iepirkties uz tuvākajām tirdzniecības vietām ārpus pilsētas, kas savukārt ir liegts tiem, kuriem nav sava auto.

Jau ziņots, ka gadumijas priekšvakarā šorīt daļa Rēzeknes palikusi bez elektrības, jo izcēlies ugunsgrēks divos elektrības skapjos. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses pārstāve Inese Veisa stāstīja, ka šorīt neilgi pirms plkst.9 ugunsdzēsēji saņēmuši informāciju, ka Rēzeknē, Koku ielā, aizdegušies divi elektrības sadales skapji pie augstsprieguma līnijām.

Pēc Siksņa stāstītā, negadījums Rēzeknē ir saistīts ar tehniskiem traucējumiem apakšstacijā Rēzeknē, kad vēl nenoskaidrotu iemeslu dēļ tika novērota dūmošana un gruzdēšana. Elektrība iedzīvotājiem tika atslēgta, lai varētu tikt veikti dzēšanas darbi.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais