Liepājā par 9% samazinās pilsētas sabiedriskā transporta autobusu reisu skaitu

No 2010. gada 4. janvāra būs izmaiņas Liepājas pilsētas autobusu kustību sarakstos, jo Pašvaldības transporta infrastruktūras komisija nolēmusi, ka "Liepājas autobusu parka" līdz šim izpildīto reisu skaits tiks samazināts par 9%.

AS "Liepājas autobusu parks" trīs mēnešu gaitā veica pasažieru plūsmu apsekojumu maršrutos, kuros uzņēmums nodrošina pasažieru pārvadājumus, lai pārliecinātos par pakalpojuma pieprasījumu. Pēc rezultātu apkopošanas tika secināts, ka daļa autobusu reisu pilsētā maz tiek izmantoti un tie ir nerentabli, līdz ar to "Liepājas autobusu parks" iesniedza pašvaldībai priekšlikumus par reisu samazinājumu.

Pašvaldības Transporta infrastruktūras komisija izskatīja un akceptēja uzņēmuma iesniegtos priekšlikumus, jo pašvaldībai ir ierobežoti finanšu līdzekļi sabiedriskā transporta dotācijām, informēja Štāls.

Latvijā

“Tas viennozīmīgi ir valsts drošības jautājums,” pēc notikušā konkursa vērtējot atteikumu reģionālajiem medijiem piešķirt Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda līdzekļus digitalizācijai, teic Latvijas preses izdevēju asociācijas (LPIA) valdes priekšsēdētāja vietnieks un atbildīgais par reģionālajiem medijiem Guntars Līcis. Daudziem medijiem tas nozīmēs darbības pārtraukšanu. Taču bez reģionālajiem medijiem veidosies dezinformācijas zonas, ko ar savu saturu piepildīs ienaidnieki. Un to mums ir daudz.

Svarīgākais