Tirdzniecības nams Kvēle palīdz būt īpašam

© Ojārs Lūsis

Mūsdienās, kad tiek centralizēta politika, ekonomika, sociālā sfēra, tirdzniecība un viss pārējais, saglabāt savu individualitāti ir visai sarežģīti. Ir izveidota sistēma, kurā visi kļūstam līdzīgi gan pēc domāšanas veida, gan ārējā izskata.

 Katram ir nācies sastapt cilvēku tādās pašās drēbēs kā viņam, aizejot ciemos, ieraudzīt lietas, kas redzētas jau citās mājās, un nereti ciemiņu atnestās dāvanas ir vienādas. Tas ir neizbēgami, jo lielākā daļa veikalu savu preču sortimentu iepērk Latvijas vairumtirdzniecības bāzēs.

Vai var būt citādi? Var, ja vien tirgotājam ir svarīgi, lai viņa klientiem būtu iespēja saglabāt savu individualitāti. Tirdzniecības nama Kvēle Bauskā vadībai tas šķiet svarīgi, tāpēc viņi paši dodas meklējumos pie ražotājiem un uz pasaules lielākajām vairumtirdzniecības bāzēm, lai izvēlētos saviem klientiem tikai pašu labāko, elegantāko, mūsdienīgāko un skaistāko, ko tās var piedāvāt.

Dāvana – īpaša un vienreizēja

Dāvanu izvēle visbiežāk ir grūts uzdevums – gribas, lai tā būtu unikāla, estētiska un patīkami pārsteigtu tās saņēmēju. Tirdzniecības nama Kvēle dāvanu veikalā mūs sagaida tūkstošiem dažādu skaistu un vienlaikus praktiski izmantojamu lietu, kādas citos veikalos neatrast. Tās visas ir individuāli izvēlētas Eiropas un pasaules mēroga milzīgajās vairumbāzēs vai tieši pie ražotāja, tāpēc velti ko līdzīgu meklēt Latvijas lielveikalos. Šeit var iegādāties arī pavisam unikālas lietas kāzu dāvanām, nieciņus vārdadienām vai ko interesantu vienkārši tāpat, ciemos ejot. Protams, viss tiks skaisti iesaiņots, jo dāvanas vērtība nav tikai saturā, bet arī ietvarā un veidā, kā tā tiek pasniegta. Labai dāvanai nav jābūt dārgai, bet izsmalcinātai gan. Zinošas pārdevējas palīdzēs izvēlēties piemērotāko konkrētam saņēmējam.

Gaumīgs apģērbs visiem vecumiem

Kvēle piedāvā apģērbus dažādām vecuma grupām sievietēm un vīriešiem. Tāpat kā dāvanu veikala sortiments, arī apģērbi tirdzniecības namā Kvēle tiek iepirkti ārvalstīs. Tas nozīmē, ka risks saskrieties ar citu sievieti tādā pašā kleitā ir stipri mazāks nekā tad, ja tas pirkts lielveikalos, kur vienādas kleitas tiek pārdotas simtiem. Nu pavisam garantēt, ka citai šādas kleitas nebūs, nav iespējams, jo pat kinozvaigznēm Oskara pasniegšanas ceremonijās ir nācies būt situācijās, kad kolēģei ir tāds pats tērps, kaut arī tas iegādāts visdārgākajos modes namos.

Audumi no pasaules ražotājiem

Apģērbu un aizkaru dizaineriem nereti nākas sastapties ar problēmu – tāds audums, kā iecerēts konkrētajā dizainā vai modelī, Latvijā nav atrodams. Kvēles darbiniekiem, kuriem atrast ko īpašu saviem klientiem ir ikdienas darbs, arī šādi uzdevumi ir pa spēkam. Talkā tiek ņemti audumu ražotāju un lieltirgotāju katalogi, piemeklēts piemērotākais un pasūtīts. Šādus risinājumus izmantojuši arī dziesmu un deju kolektīvi, kas vēlējušies īpašus audumus saviem skatuves tērpiem.

Kvēles īpaši atzīmējamā darbības joma ir aizkaru audumi, dizainēšana un šūšana. Meistari darinājuši ekskluzīvus aizkarus kultūras namiem, viesu namiem, privātmājām un ekskluzīviem dzīvokļiem. Ja klientam jau ir zināms, tieši kas tam vajadzīgs, tad šuvējas šo darbu padarīs godam. Taču visbiežāk tomēr vajadzīgs dizainera profesionālais padoms, kurš ierodas pie klienta, apskata esošo interjeru, izzina īpašās vēlmes un piedāvā savus risinājumus. Vēlāk pasūtījums tiek izpildīts un arī pielikts vajadzīgajā vietā klientam izdevīgā laikā. Gadās, ka klienti vēlas palikt anonīmi – šādos gadījumos dizainere saglabās konfidencialitāti un neviens neuzzinās, vai šie aizkari pasūtīti Francijā vai darināti tepat Bauskā. Katrā gadījumā tie neatpaliks kvalitātes ziņā, bet noteikti izmaksās mazāk.

Ja gribat ko īpašu – tādu, kāda nav citam, ja gribat saglabāt savu individualitāti un caur to attīstīt savu personību, tad tirdzniecības nams Kvēle ir pareizā izvēle.

Svarīgākais