Jūrmalā apbalvoti sakoptāko īpašumu saimnieki

© F64

Sestdien, 9.augustā, apbalvoti ceremoniju ikgadējā konkursa "Jūrmalas sakoptākais īpašums" uzvarētāji, kuri atzīti par sakoptāko privātmāju saimniekiem, kā arī iestāžu un daudzdzīvokļu namu teritoriju apsaimniekotājiem, aģentūru LETA informēja Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ieva Aile.

Šogad konkursā kopumā pieteikti 35 īpašumi, no kuriem diviem piešķirta "Jūrmalas paraugdārza" godalga.

Individuālo dzīvojamo māju grupā dalību konkursā pieteikuši 26 īpašumi, un žūrijas komisija godalgu "Jūrmalas sakoptākais īpašums" piešķīrusi desmit pretendentiem, Savukārt daudzdzīvokļu māju grupā piešķirta kādam īpašumam Amatas ielā 1, kas ir nesen celts daudzdzīvokļu dzīvojamo māju komplekss ar laikmetīgu ēku arhitektūru un teritorijas labiekārtojumu virs pazemes autonovietnes.

Iestāžu un organizāciju grupā par laureātu godalgu kļuvusi Majoru Dievmātes Bezvainīgās Sirds Romas katoļu baznīca ar rūpīgi koptu dārzu un skaistiem ziediem ap labi uzturēto baznīcas ēku. Tāpat godalgu ieguvusi arī PSIA "Veselības un sociālās aprūpes centrs Sloka" par dedzīgu darbošanos teritorijas labiekārtošanā un rūpēm par saviem klientiem, norādīja domes pārstāve.

Par vairākkārt atzinīgi vērtētiem īpašumiem individuālo dzīvojamo māju grupā žūrija godalgu "Jūrmalas paraugdārzs" nolēma piešķirt diviem īpašumiem. Godalgu saņēmis īpašums Kaugurciema ielā 69, kur izveidots un rūpīgi uzturēts dārzs kāpās zvejnieka sētā. Savukārt otra godalga aizceļojusi uz Zemgales ielu 56, kur žūrija noteikusi kvalitatīvi izveidotu un aprūpētu savrupmājas ārtelpu.

Apbalvošanas ceremonijā pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (ZZS) izteica pateicību ikvienam Jūrmalas iedzīvotājam, kas rūpējas par pilsētas teritorijas labiekārtošanu. Savukārt pašvaldības ainavu arhitekts Jānis Lediņš norāda, ka konkurss sekmē vēlmi sakopt un uzturēt savu īpašumu un veicina veselīgu sacensību harmoniskas pilsētvides veidošanā un uzturēšanā, gadu no gada.

Konkursa žūrija vērtējusi pirmo iespaidu, ieraugot apskatāmo objektu un tā apkārtni, apstādījumu dažādību un saskaņotību, to kopšanas kvalitāti un mazās arhitektūras formas dārzā. Tāpat vērtēts dizains, labiekārtojuma un apstādījumu detaļas un to dažādību, kā arī atbilstību vietai, saderību. Žūrijas vērtējumā bijuši arī vēl citi parametri, kas veido īpašuma kopskatu un apliecina uzturēšanas kvalitāti.

Svarīgākais