Turpina atjaunot elektroenerģijas piegādi Latgalei

Šodien AS "Latvenergo" turpinās atjaunot elektroenerģijas piegādi klientiem Krāslavas, Ludzas, Rēzeknes apkārtnē.

Sestdienas, 26. decembra rītā, elektroenerģijas piegāde bija traucēta līdz 18 000 klientu, taču līdz vakaram "Latvenergo" brigādēm izdevās atjaunot elektrības piegādi lielākajai daļai klientu. Sestdienas vakarā bez elektrības joprojām bija līdz 2500 klientu, sacīja "Latvenergo" Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis.

Jau ziņots, elektriķiem ar darbiem vakar veicās salīdzinoši labi, jo vissmagāk skartajos reģionos - Krāslavas, Ludzas, Preiļu un Rēzeknes apkārtnē - vairs netika konstatēti jauni līniju bojājumi. Līdz ar to montieriem vairs nebija atkārtoti jāatgriežas novērst bojājumus vienā un tajā pašā vietā. Sestdien nedaudz uzlabojās laika apstākļi, nebija nokrišņu, kas traucētu strādāt.

Vislielākās grūtības sagādāja netīrītie ceļi, kas kavēja "Latvenergo" darbiniekus pārvietoties pietiekami operatīvi, iepriekš teica Siksnis.

Kā ziņots, situācija elektroenerģijas apgādē Latgalē strauji pasliktinājusies 25.decembra pēcpusdienā, - ap plkst.16 bija traucēta vai pārtraukta elektroenerģijas piegāde aptuveni 10 000 klientu, taču plkst.18 elektroenerģijas apgāde bija traucēta jau aptuveni 25 000 līdz 30 000 klientu.

Elektroenerģijas piegādes traucējumu novēršanā iesaistītas 100 brigādes.

Galvenokārt traucējumi radušies no slapja sniega, kas ieliecis vai iegāzis kokus daudzviet vidēja sprieguma elektriskajās līnijās. Trešdienas pievakarē vietumis gaisa temperatūra pazeminājās un gaisa vadu līnijas trūkušas, neizturot sniega un ledus svaru.

Montieru darbu apgrūtina slapjais sniegs un mainīgie laika apstākļi, kas traucē piekļūšanu līniju bojājumu vietām. Kopš vakardienas nav būtisku uzlabojumu ceļu stāvoklī, tādēļ operatīvā izbraukuma brigāžu operativitāte ir būtiski ierobežota.

"Latvenergo" atgādina - redzot zemē guļošu līnijas vadu vai uz līnijas uzkritušu koku, nekādā gadījumā tam nedrīkst tuvoties. Par to jāziņo policijai vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam.

"Latvenergo" atvainojas klientiem par neērtībām un izsaka pateicību par izpratni un pacietību. "Latvenergo" dara visu iespējamo, lai nodrošinātu normālu elektroapgādi klientiem un Ziemassvētki nebūtu jāpavada ārkārtas apstākļos.