Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Gāzes eksplozijā cietušās cilvēki izmitināti sociālajā mājā

© F64

Gāzes eksplozijā cietušās mājas iemītnieki izmitināti pašvaldības sociālajā mājā, aģentūrai LETA atzina Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Andrejs Rjabcevs.

Viņš norādīja, ka lielākā daļa no mājas iemītniekiem gan izvēlējusies palikt pie radiem un draugiem, kā arī piebilda, ka vistuvākajā laikā māju apsekos pieci būveksperti, lai noteiktu mājas stāvokli, kā arī nesošās konstrukcijas.

Kā aģentūrai LETA norādīja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Diāna Tarvida, pašlaik tiek gaidīti ekspertu slēdzieni par sprādziena iemesliem. Tāpat tiek gaidīta papildinformācija, kad mājas iemītnieki varēs atgriezties savos dzīvokļos.

Par notikušo sākts kriminālprocess. Pašlaik tiek izskatītas divas notikušā versijas.

Savukārt, kā aģentūrai LETA pavēstīja AS "Latvijas Gāze" preses sekretārs Vinsents Makaris, gāzes eksplozija Liepājā notikusi nelegāla pieslēguma rezultātā.

Ēkai bijis dabasgāzes pieslēgums, taču konkrētajam dzīvoklim, kurā notika sprādziens, dabasgāzes padeve bija atslēgta 2008.gadā.

Jau ziņots, ka vakar Liepājā Vānes ielā 11 notika gāzes eksplozija, kurā cieta cilvēki. Pēc eksplozija dzīvoklis aizdedzies.