Ventspils aizturēšanas izolatorā pakaras jaunietis

© Scanpix

Valsts policijas Ventspils iecirkņa īslaicīgās aizturēšanas izolatorā šonedēļ pakāries 19 gadu vecs puisis.

Policija neatklāj, par kādu nodarījumu jaunietis aizturēts un ievietots izolatorā, taču arī iepriekš viņš jau bija nonācis policijas redzeslokā saistībā ar dažādiem mantiskiem noziedzīgiem nodarījumiem, informē Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes preses pārstāve Signe Šteinberga. Tāpat policija klusē, kādā veidā jaunietis pakāries. «Pašnāvības ir sensitīva informācija, par ko plašāk nevajadzētu runāt,» norāda S. Šteinberga. Policijā par notikušo ir uzsākta dienesta pārbaude un ierosināts kriminālprocess, lai noskaidrotu visus notikušā apstākļus. Šobrīd notiek pirmstiesas izmeklēšana.

Arī pirms četriem gadiem Ventspils iecirknī notika līdzīgs gadījums. Toreiz īslaicīgās aizturēšanas izolatorā pašnāvību veica 43 gadu vecs vīrietis, kas bijis aizturēts aizdomās par netiklu darbību veikšanu. Arī toreiz policija neprecizēja, kā, kādos apstākļos tas noticis un kāds konkrēti bijis viņa pastrādātais noziegums, taču runa bijusi par ļoti nopietnu noziegumu. Līdzīgi gadījumi notiek arī citos policijas iecirkņos. Pērn Rīgā policijas izolatorā pakārās narkodīleris, bet vēl pirms tam citā Rīgas izolatorā savā kreklā pakāries par zādzību aizturēts 23 gadus vecs jaunietis. Ludzas izolatorā savulaik pakāries 19 gadu vecs puisis, kurš bija apsūdzēts par kaimiņu mājas apzagšanu. Viņam draudējis tikai nosacīts sods, tādēļ nav bijusi saprotama puiša vēlme izbeigt dzīvi. Bet Liepājā īslaicīgās aizturēšanas izolatorā pirms vairāk nekā desmit gadiem pakārās iepriekš sešas reizes sodīts noziedznieks, kurš bija arestēts par savas sievasmātes saduršanu.

Latvijā

IZM solītie tūristu tūkstoši uz olimpisko atlasi basketbolā neatbrauca. 5 miljoni iztērēti, bet kļūdas prognozēs neatzīst. Ja pirms olimpiskā turnīra IZM un LBS solīja naudu budžetam, šobrīd atrunājas ar emocijām un patriotismu. Olimpisko atlasi ar pustukšajām tribīnēm un naudas izlietošanas lietderību neviens nevērtēs, vēsta TV raidījums "Nekā personīga".

Svarīgākais