Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Liepājas koncertzāles "Lielais Dzintars" spāru svētki būs augustā

© publicitātes

Jaunceļamās Liepājas koncertzāles "Lielais Dzintars" spāru svētkus svinēs augustā, informē koncertzāles "Lielais Dzintars" producente Baiba Bože.

Ēkas pamati sniedzas sešus metrus zem zemes un šodien klātsesošajiem tika dota iespēja nelielā līdz galam nenobetonētā posmā simboliski svaigajā betonā „iestādīt” pa dzintara graudam.

Ielūkoties varēja arī nākamajā kamerzālē, bet lielās zāles vietā patlaban vēl ir tikai grīdas segums.

 Kā šodien notikušajā preses konferencē uzsvēra Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks: "Koncertzāle "Lielais Dzintars" ir ļoti nozīmīgs objekts, kas mainīs pilsētas seju un iezīmēs jaunas arhitektūras līnijas pilsētas panorāmā. Soli pa solim tuvojamies ilgi lolotajam sapnim – mūzikas, kultūras un arhitektūras centram, kas būs nozīmīgs ne tikai reģionālā, bet arī nacionālā līmenī." 

"Iespējams, ka koncertzāle "Lielais Dzintars" ir pašlaik interesantākā būve Latvijā tās īpašā risinājuma dēļ – katrs elements ir specifisks, ar noteiktu leņķi un izvietojumu. Katrs solis būvniecības procesā tiek rūpīgi pārdomāts. Šogad būtiskākie atskaites punkti ir spāru svētki, kas tiek plānoti augusta beigās," sacīja SIA Merks valdes loceklis Oskars Ozoliņš."

"Šis gads ir īpašs, jo Liepājas Simfoniskais orķestris ir uzsācis koncertciklu "Lielo Dzintaru gaidot". Tāpat šovasar ikviens tiek aicināts uz profesionālās mākslas festivālu "Liepājas vasara", kurā šogad tiks piedāvāta plaša kultūras programma visas vasaras garumā," sacīja Liepājas Simfoniskā orķestra valdes loceklis Uldis Lipskis.