Jelgavā izvietos astoto glābējsilīti

© F64 Photo Agency

Šomēnes Jelgavas slimnīcas teritorijā tiks sākti glābējsilītes izveides darbi, projekta "Baby box - vieta bērna dzīvībai" īstenotāji. Vienas glābējsilītes izveide izmaksā 14 000 eiro. Lai savāktu nepieciešamos līdzekļus, februārī tika sākta labdarības akcija. Iedzīvotāji šim mērķim saziedoja 8744,49 eiro, bet trūkstošos 5000 eiro projektam novirzīs uzņēmums "Ceļu būvniecības sabiedrība "Igate"", veicot nepieciešamo pārbūvi un remontdarbus slimnīcas telpās.

Iedzīvotāju nauda tiks novirzīta pašas glābējsilītes izveidei un pieslēgšanai, kā arī vizuālajam noformējumam un informatīvo materiālu izveidei.

Latvijas Bērnu fonda vadītājs Andris Bērziņš pateicas ikvienam Jelgavas glābējsilītes atbalstītājam. "Ar jūsu palīdzību esam par vēl vienu soli tuvāk tās izveidošanai. Tā kā šī būs pirmā glābējsilīte Zemgales reģionā, ikviens ziedojums ir nozīmīgs un pietuvina mūs vēl vienai drošai vietai bērna dzīvībai," uzsver Bērziņš.

Jau vēstīts, ka Zemgale ir vienīgais Latvijas reģions, kurā glābējsilītes nav. To plānots izveidot Jelgavas pilsētas slimnīcas teritorijā. Slimnīcas speciālisti par piemērotu vietu glābējsilītei atzinuši slimnīcas korpusu blakus Uzņemšanas nodaļai. Projekta īstenotāji jau iesnieguši dokumentus pašvaldības būvvaldē, lai saņemtu arhitektūras un plānošanas uzdevumu, kurā norādītas prasības glābējsilītes izveidošanai.

Kopš 2009.gada Latvijā izveidotas septiņas glābējsilītes - Rīgā, Valmierā, Liepājā, Daugavpilī, Rēzeknē, Madonā, Ventspilī. Tās ir īpašas vietas, kur vecāki, dažādu apstākļu spiesti, var anonīmi atteikties no sava mazuļa. Līdz šim tajās atstāti 25 bērni.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.