Cietušo NATO jūrnieku pārved uz dzimteni

© Scanpix/AFP

Kautiņā cietušais NATO jūrnieks vakar no Ventspils pārvests uz dzimteni Nīderlandē.

Militāro mācību dalībnieka veselības stāvoklis vakar bija smags, bet pietiekami stabils, lai varētu veikt viņa transportēšanu uz mītnes zemi Nīderlandē. «Cietušais joprojām tiek turēts mākslīgā miegā, vēl nav pienācis laiks viņu modināt,» situāciju īsi raksturoja Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Reanimācijas nodaļas vadītāja Baiba Rauhvargere.

Vakar no rīta Ventspils slimnīcā ieradās speciāli aprīkots transports ar anesteziologu un medmāsu, lai 21 gadu veco pacientu transportētu uz Rīgu un pēc tam ar speciālo sanitāro lidmašīnu uz Roterdamu Nīderlandē. Transportēšanu veica starptautiska kompānija no Vācijas, kas sniedz šāda rakstura pakalpojumus.

Tikmēr policija par piekaušanas gadījumu turpina izmeklēšanu. Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes preses pārstāve Signe Šteinberga informē, ka četriem sākotnēji aizturētajiem jauniešiem jauni aizdomās turamie nav pievienojušies. Visiem četriem ir piemērots drošības līdzeklis – policijas uzraudzība. Vairāk par izmeklēšanas gaitu policija informāciju neizpauž. Ir jāpaiet noteiktam laikam, līdz tiks saņemti tiesu medicīniskās ekspertīzes rezultāti par nodarīto miesas bojājumu smagumu pakāpi un tamlīdzīgi. Cik zināms, kopā ar cietušo jūrnieku bijis vēl viens nīderlandiešu jūrnieks, kurš kautiņa laikā aizmucis, pametot savu biedru, taču policija neatklāj, vai viņš ir ticis nopratināts. Tāpat policija nesniedz informāciju, vai aizdomās turamie jaunieši ir ventspilnieki un kādas tautības viņi ir.

Informācija liecina, ka kautiņā cietušais nīderlandietis bijis stiprā alkohola reibumā un pirms tam nepiedienīgi uzvedies turpat pāri ielai esošajā klubā, tostarp atkailinoties.

Svarīgākais