Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Rūc Liepājas rallijs

© rally.lv/publicitātes

FIA Eiropas rallija čempionāta otrais posms Rally Liepāja šogad norisinās no 31.janvāra līdz 2.februārim, Liepājas un Kuldīgas apkārtnē. Rallija laikā sportistiem būs jāveic 12 ātrumposmi, kuru kopējais garums sasniegs 240 kilometrus. Rally Liepāja laikā sāksies arī Latvijas rallija čempionāta jaunā sezona, un divu sacensību dienu laikā autosportistiem būs jāpiedalās pirmajos divus čempionāta posmos.

Sacensībām pieteikušās 57 ekipāžas, un pazīstamākais dalībnieks šogad ir francūzis Braiens Bufjē, kurš Pasaules rallija čempionāta (WRC) 2014. gada pirmajā posmā izcīnīja otro vietu. Par vienu no favorītiem uzskatāms īru sportists Kreigs Brīns, kurš šajās sacensībās pērn ierindojās otrajā vietā, zaudējot vien somam Jari Ketomā, kurš šogad rallijā nestartēs. Somijas autosporta godu šogad aizstāves Esapeka Lapi, kurš startē pagājušā gada čempionvienībā Škoda Motorsport.

Junioru čempionāts

Rally Liepāja būs ERČ Junioru čempionāta pirmais posms. Šajā ieskaitē, kur sportisti startēs ar priekšpiedziņas automašīnām, gaidāma tikpat sīva cīņa par uzvaru. Ar pirmo numuru šajā ieskaitē izlikts Čehijas nacionālās komandas braucējs Jans Černijs, kuram nāksies sīvi spēkoties ar somu Risto Immonenu, francūzi Stefanu Lefevru, norvēģi Stīvu Roklendu un citiem, kopumā 15 braucējiem. ERČ Junioru čempionāta ieskaitē nestartēs, taču ļoti sīvu konkurenci izrādīs arī LMT Autosporta akadēmijas braucēji - pagājušā gada Latvijas rallija čempions R2 klasē Ralfs Sirmacis, kā arī Kristaps Feldmanis.

Rezultāti un jaunumi

Skatītāji Rally Liepāja rezultātiem ērti var sekot līdzi Latvijas rallija čempionāta oficiālajā mājaslapā www.autorally.lv, kas pielāgota arī mobilajām ierīcēm. Rezultāti un braucēju komentāri būs pieejami arī Eiropas rallija čempionāta mājaslapā www.fiaerc.com,. Ja vēlaties izmantot mobilo aplikāciju, tad aicinām meklēt ERC Rally, kas ir oficiālā ERČ izstrādāta programmatūra, kurā apskatāmi visi sacensību rezultāti. Par visiem jaunumiem uzzināsiet arī Rally Liepāja oficiālajā interneta mājaslapā www.lvrally.com un Twitter kontā @LVRally.

Dalībnieku GPS izsekošana

Rallija interesentiem būs iespēja sekot līdzi katras sporta automašīnas atrašanās vietai trasē. Šādu iespēju nodrošina katrā sporta mašīnā ir ievietots GPS raidītājs, kas prioritāri tiek izmantots, lai Rallija centra personāls varētu neklātienē, bet precīzi sekot līdzi notikumiem ātrumposmos. Rally Liepāja laikā šis signāls būs publiski pieejams, un arī skatītāji varēs precīzi redzēt, kurā vietā atrodas viņu favorīti. GPS izsekošanas karte būs atrodama Rally Liepāja mājaslapā.

Zivju diena

Ja rallija notikumi interesē mazāk, sestdien, Liepājas promenādē notiks pasākums bērniem un ģimenēm Zivju dienu, kura apmeklētājs varēs bez maksas nobaudīt Liepājas Valsts tehnikuma pavāru gatavotu laša zupu un iegādāties zivis, kūpinātus gaļas izstrādājumus, un citus gardumus, kurus baudīt plaša kultūras programmas pavadībā.

Skatītāju drošība

Rally Liepāja rīkotāji, kopā ar drošības partneri LDz Cargo, aicina skatītājus būt piesardzīgiem pašiem un ievērot arī drošības darbinieku norādījumus. Aicinām pieredzējušos rallija līdzjutējus palīdzēt nodrošināt kārtību ātrumposmos - esi atbildīgi par līdzcilvēkiem un skatītājiem, kuri ralliju, iespējams, apmeklē pirmo reizi.