Ozolnieku novadā vētra sabojājusi dažus jumtus

Ozolnieku novada pašvaldības speciālistu rīcībā esošā informācija liecina, ka pēc pagājušās nakts vētras pašvaldības teritorijā nopietnu postījumu nav. Vētra sabojājusi dažus jumtus un Dalbes ciemu atstājusi bez elektrības.

Ozolnieku novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Kairiša aģentūru LETA informēja, ka atsevišķās iestādēs novēroti nebūtiski ēkas jumta konstrukciju bojājumi. Pašvaldības policijas un Saimniecības daļas pārstāvji apsekoja pašvaldības teritoriju.

Sazinoties ar AS "Sadales tīkls", saņemta informācija par augstsprieguma līnijas bojājumiem, līdz ar to Dalbes ciemā no rīta bija elektropiegādes pārtraukums un tika veikti bojājumu novēršanas darbi.

Vienīgais objekts, kur konstatēti lielāki postījumi, ir pašvaldības dzīvojamajā ēkā Jaunpēterniekos - māja "Egles". Vējš parāvis uz augšu ēkas jumtu, kas atkritis atpakaļ, bet nav precīzi nosēdies. Rezultātā ir izlauzta viena ķieģeļu rinda, tāpēc būs nepieciešams veikt darbus radītā defekta novēršanai.

Vēl konstatēti divi nogāzti koki Raubēnos, kas jau ir novākti, informēja Kairiša.

Latvijā

No nākamā gada plānots noteikt fiksēto neapliekamo minimumu un paaugstināt iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmi, paredz valdības otrdien atbalstītie Finanšu ministrija (FM) sagatavotie grozījumi likumā Par iedzīvotāju ienākuma nodokli.