Saeima pirmajā lasījumā atbalsta papildus līdzekļu sadali

Saeimas Budžeta komisija un Saeima kopumā - 87 deputātiem balsojot "par" - šodien atbalstīja šā gada budžeta grozījumus pirmajām lasījumam, kas paredz prioritārajiem pasākumiem sadalīt papildu 70 miljonus latu.

Šodien gan Saeimas Budžeta komisija, gan arī parlaments kopumā atbalstīja šā gada budžeta grozījumus pirmajām lasījumam. Uzrunājot deputātus, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis uzsvēra:  neraugoties uz to, ka Latvija ir Eiropas Savienībā visstraujāk augošā ekonomika, mūsu valstij tomēr būtu jāpatur prātā nesenās krīzes mācība un nevajadzētu krist kārdinājumā atkal spiest gāzi grīdā. Tieši tādēļ ar budžeta grozījumiem netiek apmierinātas visas nozaru ministriju vajadzības, bet gan tikai pašas neatliekamākās prioritātes.

Kā jau ziņots, vislielākais papildu finansējums šā gada budžeta grozījumos tiek paredzēts Satiksmes ministrijai - 20,6 miljoni latu, kas tiks novirzīti valsts un pašvaldību autoceļu uzturēšanai, kā arī dotācijai sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem. Tikmēr otrs lielākais papildu finansējuma 19,5 miljonu latu apmērā paredzēts Veselības ministrijai, tostarp rindu mazināšanai uz medicīnas pakalpojumiem un dienas stacionāros sniegto pakalpojumu samaksai 7,4 miljonu latu apmērā.