CVK balsu skaitīšanu lielākajā daļā iecirkņu plāno pabeigt līdz diviem trijiem naktī

Pēc iecirkņu slēgšanas tautas nobalsošanas dienā 18.februārī balsu skaitīšanu lielākajā daļā vēlēšanu iecirkņu plānots pabeigt līdz pulksten diviem trijiem naktī, aģentūru BNS informēja Centrālās vēlēšanu komisijas pārstāve Kristīne Bērziņa.

Tautas nobalsošanas dienā un naktī darbosies CVK interneta vietne www.tn2012.cvk.lv, kurā tiks publicētas ziņas par vēlētāju līdzdalību un tautas nobalsošanas provizoriskie rezultāti.

Referenduma rezultātu apkopošanu sāks uzreiz pēc vēlēšanu iecirkņu slēgšanas pulksten 22. Pirmie provizoriskie tautas nobalsošanas rezultāti no mazākajiem vēlēšanu iecirkņiem gaidāmi no pulksten 23.30, bet balsu skaitīšanu lielākajā daļā vēlēšanu iecirkņu plānots pabeigt līdz pulksten diviem trijiem naktī.

Ziņas par vēlētāju līdzdalību tautas nobalsošanas dienā tiks apkopotas pulksten 8, 12, 16, 20 un 22. Plānots, ka CVK interneta vietnē šīs ziņas būs pieejamas pusstundu vēlāk. Savukārt kopējais tautas nobalsošanā piedalījušos vēlētāju skaits, kā arī ziņas par vēlētāju atrašanās vietā nobalsojušiem vēlētājiem būs pieejamas ap plkst.23.

Lai informētu par 18.februāra tautas nobalsošanas kārtību un norisi, CVK rīkos divas preses konferences. Viena no tām notiks ceturtdien, 16.februārī, plkst.11 viesnīcas "Konventa sēta" konferenču zālē "Kampenhauzens", bet otra – sestdien, 18.februārī, plkst.23 Rīgas Kongresu namā.

Svarīgākais