NEPLP vadīs Ainārs Dimants, vietniece būs Dulevska-Cālīte

© F64 Photo Agency

Jauno Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP) vadīs Ainārs Dimants, bet viņa vietniece būs Aija Dulevska-Cālīte, noskaidrojās šodien jaunās padomes pirmajā sēdē.

Tas ir zināms pārsteigums, jo iepriekš tika minēts, ka Gints Grūbe varētu kļūt par jaunās NEPLP līderi. Taču par priekšsēdētāju esot ievēlēts tas, par kuru varējuši vienoties visi pieci NEPLP pārstāvji, pastāstīja Dimants.

Balsojums gan par priekšsēdētāju, gan vietnieku bija vienbalsīgs.

"Te acīmredzot jautājums ir par to, par ko mēs tiešām varam vienoties pēc konsensa principa. Mani izvirzīja kolēģi, es savu kandidatūru neizvirzīju. Godīgi sakot, es labprāt nebūtu uzņēmies šo amatu. Ir dažādi apsvērumi, bet ļoti svarīgs ir komandas princips, mums kopā ir jāstrādā, un vēlams, lai vadība ir tāda, ko ievēlē pēc konsensa principa. Tas mums bija galvenais," sacīja Dimants.

"Mums likās, ka tas ir tas labākais variants, ko mēs varam tagad no šā piecnieka iegūt," atzina Ivars Zviedris.

Grūbe norādīja, ka Dimantam ir gan mediju, gan akadēmiskā pieredze, kas, ņemot vērā padomes kopējo spektru un vīziju, no NEPLP tiekot sagaidīts.

NEPLP locekļi tuvākajā laikā sadalīs atbildības jomas un mēneša laikā uzklausīs plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus, lai noskaidrotu viņu gaidas.

Grūbe varētu strādāt ar jautājumu par vienota sabiedriskā medija veidošanu nākotnē.

Jau vēstīts, ka Saeima februāra sākumā darbam NEPLP apstiprināja žurnālistu, politologu, studijas "Mistrus Media" vadītāju Gintu Grūbi, augstskolas "Turība" Komunikāciju zinātņu katedras vadītāju Aināru Dimantu, "Latvijas Vēstneša" portāla nozares redaktori Aiju Dulevsku-Cālīti, mārketinga un sabiedrisko attiecību projektu vadītāju Daini Mjartānu un filmu studijas "Ave" producentu, operatoru un režisoru Ivaru Zviedri. Jaunā padome ievēlēta uz pieciem gadiem.

Iepriekšējā NEPLP sastāva pilnvaras beidzās 1.februārī. Padome strādāja Ābrama Kleckina vadībā, tajā darbojās Dace Buceniece, Dzintra Geka, Sergejs Kārītis, Imants Skrastiņš un Ingrīda Brigita Stroda.

Svarīgākais