Burtnieku novada dome referendumā aicina atbalstīt latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu

Burtnieku novada dome aicina iedzīvotājus 18.februārī doties uz vēlēšanu iecirkņiem un referendumā balsot pret krievu valodu kā otru valsts valodu, aģentūrai BNS pavēstīja Burtnieku novada pašvaldības pārstāve Ingrīda Kraukle.

"2012.gada 18.februāris ir diena, kad ikvienam no mums jāapliecina piederība Latvijai, mūsu nācijai un vērtībām, tāpēc Burtnieku novada pašvaldības deputāti aicina novada iedzīvotājiem būt aktīviem, piedalīties referendumā un paust atbalstu latviešu valodai kā vienīgajai valsts valodai mūsu zemē," teikts deputātu paziņojumā.

Dome arī atgādina, ka novada teritorijā referenduma dienā darbosies seši iecirkņi – Ēveles pagasta bibliotēkā, Burtnieku pagasta kultūras centrā, Matīšu pagasta pārvaldē, Rencēnu pagasta kultūras namā, Valmieras pagasta kultūras namā un Vecates pagasta pārvaldē.

Jau ziņots, ka referendums par Satversmes grozījumiem, kas paredz krievu valodai piešķirt otras valsts valodas statusu, notiks 18.februārī. Lai grozījumi stātos spēkā, par tiem jānobalso vismaz 771 350 pilsoņiem.

Parakstu vākšanu referenduma organizēšanai iniciēja biedrība "Dzimtā valoda" un tās līderis Vladimirs Lindermans.

Svarīgākais