Rīgā gaidāmajā referendumā paredzēts atvērt 158 vēlēšanu iecirkņus

Rīgā 18.februārī gaidāmajā referendumā par valsts valodas statusa piemērošanu krievu valodai paredzēts atvērt 158 vēlēšanu iecirkņus, par šo jautājumu otrdien sēdē lems Rīgas dome (RD).

Līdzīgi kā Saeimas un pašvaldību vēlēšanās iecirkņi galvenokārt būs pašvaldības izglītības iestādēs, veselības aprūpes iestādēs un citās pašvaldības iestādēs.

Iespēju piedalīties referendumā paredzēts nodrošināt arī Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā, Pilsoņu ielā 13, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāros "Latvijas Onkoloģijas centrs", Hipokrāta ielā 4, un "Gaiļezers", Hipokrāta ielā 2, kā arī Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā, Vienības gatvē 45.

Balsošanas iecirkņi būs izvietoti arī vairākās augstākās izglītības iestādēs, piemēram, Rīgas Stradiņa universitātes ēkā Dzirciema ielā 16, Rīgas Tehniskās universitātes Būvniecības fakultātes telpās Āzenes ielā 20 un Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā, Brīvības gatvē 333.

Paredzēts, ka tāpat kā pēdējās pāris Saeimas vēlēšanās iecirkņi atradīsies arī tirdzniecības centros "Spice Home", Jaunmoku ielā 13, "ZOOM", Maskavas ielā 400, kā arī kafejnīcā "Širhans", Meža prospektā 90.

Jau vēstīts, ka 18.februārī notiks referendums par Satversmes grozījumiem, kas paredz krievu valodai piešķirt valsts valodas statusu. Gatavību balsot par krievu valodu kā otru valsts valodu pauduši arī vairāki "Saskaņas centra" (SC) politiķi, tostarp SC Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs un Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Lai grozījumi stātos spēkā, par tiem jānobalso vismaz 771 350 pilsoņiem.

Svarīgākais