Valsts prezidents mainījis nostāju un piedalīsies referendumā par valodu

© Toms Kalniņš, Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Andris Bērziņš ir mainījis savu nostāju un piedalīsies 18.februārī gaidāmajā tautas nobalsošanā par Satversmes grozījumiem, kas paredz valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai.

Bērziņš Latvijas Televīzijas ziņu raidījumam "Panorāma" pirmdien sacīja, ka domas mainījis kā prezidents, bet kā pilsonis joprojām uzskata referendumu par absurdu pasākumu. Iepriekš Bērziņš sacīja, ka referendumā negrasās piedalīties.

Bērziņš sacīja, ka ir spiests mainīt viedokli situācijas attīstības dēļ.

"Es šo te paziņoju pašā sākumā, kad sākās referenduma process. Uzskatu, ka tomēr referendums ir sekas esošajai politiskai un ekonomiskajai nestabilitātei. Tajā laikā es uzskatīju, ka tas tomēr ir absurds pasākums. Es savu uzskatu kā pilsonis neesmu mainījis, bet kā valsts prezidents, skatoties situācijas attīstību, esmu spiests savas domas mainīt un referendumā piedalīties, lai aizstāvēta valsts valodu un aicinu visus Latvijas pilsoņus to darīt, jo nākotne mums ir viena un kopīga," sacīja Bērziņš.

"Ja vajag visiem kopā būt, tad ir jābūt," piebilda prezidents.

Jau ziņots, ka 18.februārī notiks referendums par Satversmes grozījumiem, kas paredz krievu valodai piešķirt valsts valodas statusu. Lai grozījumi stātos spēkā, par tiem jānobalso vismaz 771 350 pilsoņiem. Gatavību balsot par krievu valodu kā otru valsts valodu pauduši arī vairāki "Saskaņas centra" (SC) politiķi, tostarp SC Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs un Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais