ST lēmuma gaidīšana nav apgrūtinājusi CVK gatavošanos referendumam

Lai arī tikai pagājušās nedēļas beigās kļuva zināms, ka Satversmes tiesa (ST) referendumu par divvalodību neapturēs, Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) tas gatavošanos referendumam nav apgrūtinājis.

CVK vadītājs Arnis Cimdars pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Labrīt, Latvija!" apliecināja, ka CVK līdz referendumam visu pagūs izdarīt.

"Pēc mana aprēķina, nekas neizdarāms nav," teica Cimdars.

Balsošanas iecirkņi durvis vērs desmit dienas pirms pirms referenduma dienas - 8.februārī. "Tas būs laiks, kad cilvēki varēs iet uz iecirkņiem un iepazīties ar likuma tekstu," paskaidroja CVK vadītājs.

Balsošanas procedūra jau ir sākusies ārzemēs, kur cilvēki vēlas balsot pa pastu - tam pieteikties var jau no pagājušās nedēļas.

Tāpat būs iespējams balsot 85 ārvalstīs izvietotajos balsošanas iecirkņos.

Jau vēstīts, ka ST piektdien nolēma neapturēt referendumu, taču ir ierosinājusi lietu par tautas nobalsošanas likuma atbilstību Satversmei.

Līdz ar to referendums notiks 18.februārī un tas būs par Satversmes grozījumiem, kas paredz krievu valodai noteikt otras valsts valodas statusu. Vēlētāju rosinātais likumprojekts paredz grozīt Satversmes 4., 18., 21., 101. un 104.pantu, iekļaujot tajos nosacījumu par krievu valodu.

Svarīgākais