Labklājības ministrija noliedz, ka NVA tiks pievienota VSAA

Labklājības ministrija (LM) noliedz, ka Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) tiks reorganizēta un pievienota Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai (VSAA).

"Ministre nekad iepriekš nav paudusi nekādus plānus par jebkādu apjomīgu reorganizāciju NVA un VSAA," aģentūrai BNS teica labklājības ministres Ilzes Viņķeles padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Sabīne Puķe. Viņa norādīja, ka šāda iespēja nav pārrunāta arī ar NVA darbiniekiem. "Gluži otrādi, tiekoties ar darbiniekiem, ministre norādīja, ka NVA darbība saglabājas stabila, izņemot vadītājas atstādināšanu uz laiku, un LM auditu par nepieciešamajiem dokumentiem," sacīja Puķe.

Savukārt VSAA sabiedrisko attiecību speciāliste Edīte Olupe aģentūrai BNS atteicās plašāk komentēt NVA pievienošanas iespēju VSAA. "Tas ir ministrijas kompetencē, taču, ja abas aģentūras tiks apvienotas, tad tā arī strādāsim," paziņoja Olupe.

Jau vēstīts, ka uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku atstādinātā Nodarbinātības valsts aģentūras direktore Baiba Paševica savu atstādināšanu saista ar vēlmi reorganizēt NVA, apvienojot to ar VSAA.

Ziņots, ka ar Viņķeles rīkojumu Paševica 11.janvārī no amata uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku tika atstādināta. Disciplinārlieta ierosināta par iespējamiem pārkāpumiem rīcībā ar budžeta līdzekļiem. Proti, 2012.gadā NVA atalgojuma fonds ir saplānots, pārsniedzot šā gada valsts budžetā maksimāli pieļaujamo atlīdzības apmēru. Pēc pašreizējiem aprēķiniem, pārsniegtā summa veido 188,8 tūkstošus latu.

NVA direktores pienākumus no 11.janvāra veic NVA direktores vietniece Vivita Pūliņa.

NVA ir labklājības ministra pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas īsteno valsts politiku bezdarba samazināšanas un bezdarbnieku, darba meklētāju un bezdarba riskam pakļauto personu atbalsta jomā. Aģentūras sniegto pakalpojumu administrēšanas struktūru veido pārvalde, 28 filiāles un trīs klientu apkalpošanas centri visā Latvijā.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.