Paševica savu atstādināšanu saista ar vēlmi reorganizēt Nodarbinātības aģentūru

Uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku atstādinātā Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Baiba Paševica savu atstādināšanu saista ar velmi reorganizēt NVA, apvienojot to ar Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūru (VSAA).

Paševica piektdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" stāstīja, ka labklājības ministre Ilze Viņķele jau informējusi NVA struktūrvienību vadītājus, ka aģentūrā notiks reorganizācija. "Visticamāk, tā arī notiks un tuvāko mēnešu laikā mēs redzēsim kāda šī reorganizācija būs. Es pieļauju iespēju, ka NVA pievienos VSAA, kas manuprāt, nav pareizi. Mūsu darbības sfēras ir pietiekoši atšķirīgas," uzvēra NVA vadītāja.

Savu atstādināšanu no amata viņa saistīja ar plānoto reorganizāciju. "Es pieļauju iespēju, par to pašu reorganizāciju. Protams, ka neitralizējot lielas iestādes vadītāju, kas ne vienmēr ir ērts, ļoti viegli veikt reorganizāciju," teica Paševica.

Viņa prognozēja, ka noslēdzoties uzsāktajam auditam NVA, visticamāk, tiks atklāti kādi neizdarīti darbi, taču noliedza, ka atalgojuma fonds nav bijis plānots atbilstoši budžetam. Paševica nepiekrita Labklājības ministrijas pārmetumiem, ka nav tikuši precīzi aprēķināti 2012.gada atlīdzības fonda apmēri. "Es tam nevaru piekrist, jo NVA ir saplānojusi savu algas fondu atbilstoši budžeta likumam," teica Paševica.

Viņa informēja, ka piektdien LM iesniegs savu skaidrojumu par algu fonda plānošanu. Paševica arī noraidīja pārmetumus par algu samazināšanu. "Mēs grasījāmies no 1.februāra veikt darba algu izlīdzināšanu," teica Paševica, skaidrojot, ka tas nodrošinātu vienlīdzīgas algas aģentūrā.

"Es uzskatu, ka ierosinātā disciplinārlieta pret mani ir nepamatota," teica Paševica.

Jau ziņots, ka ar Viņķeles rīkojumu Paševica 11.janvārī no amata uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku tika atstādināta. Disciplinārlieta ierosināta par iespējamiem pārkāpumiem rīcībā ar budžeta līdzekļiem. Proti, 2012.gadā NVA atalgojuma fonds ir saplānots, pārsniedzot šā gada valsts budžetā maksimāli pieļaujamo atlīdzības apmēru. Pēc pašreizējiem aprēķiniem, pārsniegtā summa veido 188,8 tūkstošus latu.

NVA direktores pienākumus no 11.janvāra veic NVA direktores vietniece Vivita Pūliņa.

NVA ir labklājības ministra pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas īsteno valsts politiku bezdarba samazināšanas un bezdarbnieku, darba meklētāju un bezdarba riskam pakļauto personu atbalsta jomā. Aģentūras sniegto pakalpojumu administrēšanas struktūru veido pārvalde, 28 filiāles un trīs klientu apkalpošanas centri visā Latvijā.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.