Valsts prezidents izdevis savu rīkojumu Nr.2

Valsts prezidents Andris Bērziņš izdevis savu rīkojumu Nr.2 – par atsevišķu Valsts prezidenta rīkojumu atzīšanu par spēku zaudējušiem, liecina publikācija oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Prezidents par spēku zaudējušiem atzinis trīs bijušo prezidentu rīkojumus – Gunta Ulmaņa 1993.gadā izdoto rīkojumu par Represēto Latvijas valsts un sabiedrisko darbinieku likteņu noskaidrošanas komisiju, Ulmaņa 1997.gada rīkojumu par Heraldikas komisiju un Valda Zatlera 2008.gada rīkojumu par Valsts valodas komisijas personālsastāva apstiprināšanu.

Prezidenta Preses dienestā aģentūrai BNS paskaidroja, ka šie jau sen izdotie rīkojumi tiesību aktu bāzēs joprojām uzrādās kā aktuāli un spēkā esoši.

Nesen grozīts likums par komisiju darbības termiņu, kas jautājumu sakārtoja.

"Šāda prakse ir normāla, it īpaši Ministru kabinetā, kas regulāri atzīst par spēku zaudējušiem rīkojumus, kuri vairs nav aktuāli un spēku nezaudē paši par sevi. Valsts prezidenta kancelejā iepriekš šis darbs nav bijis izdarīts," norādīja Preses dienestā.

Prezidentam šogad tas ir otrais rīkojums, pirmais bija par Rīgas pils atjaunošanas padomi. Pērn Bērziņš arī izdevis rīkojumu, aicinot Valdi Dombrovski veidot valdību. Katru gadu prezidenta rīkojumu numerācija tiek skaitīta no jauna.

Jau vēstīts, ka iepriekšējā prezidenta Valda Zatlera rīkojums Nr.2 ierosināja 10.Saeimas atlaišanu. "Rīkojums Nr.2" tika atzīts par 2011.gada spārnoto teicienu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais