Tautas nobalsošanas dēļ Eirovīzijas uzvarētājs būs zināms jau pulksten desmitos vakarā

Krietni agrāk nekā iepriekšējos gados šoreiz tiks noskaidrots Eirovīzijas Nacionālās atlases uzvarētājs, jo fināls notiks vienā dienā ar tautas nobalsošanu – 18.februārī.

Līdz šim Latvijas pārstāvis lielajā Eirovīzijā tika noskaidrots tikai ap pusnakti, jo fināla tiešraide Latvijas Televīzijā sākās pēc ziņu raidījuma "Panorāma". Taču tagad nacionālās atlases fināls sāksies jau pulksten 19, bet superfināls risināsies laikā no plkst.21 līdz 21.55, lai ēteru tālāk nodotu ziņu žurnālistu rokās, kas veidos īpašu programmu referenduma atspoguļošanai un provizoriskā rezultāta gaidīšanai.

"Pulksten 21 sāksies "Eirodziesmas 2012" superfināls, kurā noskaidrosim dziesmu uzvarētāju, kas maijā skanēs uz Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa skatuves Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku," apliecināja LTV pašreklāmas redaktore Ieviņa Ancena.

LTV speciālā programma "Izvēlies nākotni", kurā tiks atspoguļota referenduma norise un provizoriskie rezultāti, sāksies līdz ar iecirkņu slēgšanu pulksten 22. Arī nākamās dienas, 19.februāra, rītā paredzēts "Labrīt, Latvija!" speciālizlaidums, informēja televīzijas pārstāve.

Latvijā

Dzinēju trūkuma dēļ lidmašīnas paliek uz zemes, tāpēc tiek atcelti reisi, un nacionālā aviokompānija “airBaltic” cieš zaudējumus – tādu cēloņsakarību ķēdi atklājis “airBaltic” izpilddirektors un valdes priekšsēdētājs Martins Gauss. Bet jau pirms diviem gadiem tapa zināms, ka aviokompānija pasūtījusi lidmašīnas ar garu mūžu nestrādājošiem dzinējiem. Bija iespējams prognozēt, ka tie visi ātri vien izies no ierindas.

Svarīgākais