CVK atvērta priekšlikumiem par referenduma jautājumu; galīgais lēmums jāpieņem līdz 11. janvārim

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) vadītājs Arnis Cimdars ir atvērts priekšlikumiem par referenduma jautājumu formulēšanu; galīgais lēmums par to būtu jāpieņem līdz 11.janvārim.

"Līdz brīdim, kamēr tiek sākta zīmju drukāšana, personīgi es esmu atvērts jebkuru ierosinājumu izskatīšanai," apliecina Cimdars. Zīmju nodošana tipogrāfijā plānota pēc 11.janvāra.

CVK jautājumu formulējusi "Vai jūs esat par likumprojekta "Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē" pieņemšanu?", kam sekos divas atbildes iespējas – "par" vai "pret".

Cimdars aģentūrai BNS sacīja, ka CVK locekļiem tiks nodoti izvērtēšanai saņemtie priekšlikumi un atkarībā no viņu viedokļiem tiks lemts par jautājuma formulējuma mainīšanas nepieciešamību.

Līdz šim CVK locekļi bez plašākām diskusijām lēma, ka jautājumam jābūt juridiski korektam, bet papildu ziņas sniegs informatīvie materiāli.

"Mans viedoklis, ka vēlēšanu zīmē ir juridiski korektais jautājums, kā tas ir bijis arī iepriekš, bet papildu informatīvo slodzi nes citi materiāli. Dažkārt to var apvienot, bet dažkārt tas nav mērķtiecīgi," teica Cimdars.

CVK pārstāvis Raimonds Olehno aģentūrai BNS pauda viedokli, ka jautājums nav jāmaina.

"Jautājuma būtība ir par to, vai vēlētājs atbalsta vai neatbalsta grozījumus Satversmē. Kaut kādus vēl paskaidrojumus rakstīt vēlēšanu zīmē, manuprāt, nav vajadzības," norādīja Olehno.

Viņš uzsvēra, ka CVK būs jāsniedz skaidrojums informatīvajos materiālos, par ko būs grozījumi, lai vēlētājiem nebūtu jautājumu, kā arī iespēja vērsties pie vēlētājiem ir politiskajām partijām, grozījumu atbalstītājiem un pretiniekiem.

Svarīgākais