Aizturētais žurnālists cer turpināt publicēt iespējamo Ušakova saraksti

Pēc aizturēšanas atbrīvotais žurnālists Leonīds Jākobsons pirmdien cer atjaunot portāla "kompromat.lv" darbību un turpināt publicēt iegūtos materiālus.

Jākobsonam "Saskaņas centra" līdera un Rīgas mēra Nila Ušakova noplūdušās elektroniskās pasta sarakstes lietā piemērots aizdomās turētā statuss. Viņš ir vienīgais aizdomās turētais uzsāktajā kriminālprocesā.

Jākobsons tika aizturēts uz divām diennaktīm par korespondences, pa telekomunikāciju tīkliem pārraidāmās informācijas un citas informācijas noslēpuma pārkāpšanu. Kratīšanā žurnālistam atsavināts dators, vairāki telefoni un apmēram 300 disku.

"Mani tur aizdomās par [Nila] Ušakova korespondences lasīšanu," sestdien pēc atbrīvošanas aģentūrai BNS apliecināja Jākobsons, kurš ir pārliecināts, ka neko pretlikumīgu nav darījis.

Valsts policijas pārstāve Sintija Virse aģentūrai BNS sestdien apstiprināja, ka Jākobsonam kriminālprocesa ietvaros piemērots aizdomās turētā statuss un viņš atbrīvots pret parakstu par dzīvesvietas nemainīšanu.

Savam advokātam žurnālists iepriekš pastāstīja, kur ieguvis Ušakova elektroniskā pasta saraksti, proti, žurnālistam anonīmi nosūtīta interneta vietne, caur kuru sarakste bijusi aplūkojama. "Viņš tur iegāja, ieraudzīja un vispirms ziņoja prokuratūrai, un pēc tam laikam sāka pamazām publicēt," iepriekš klāstīja advokāts.

Ušakovs iesniegumā policijai lūdza izmeklēt gadījumu par elektroniskā pasta noplūdi. Ušakovs ir pārliecināts, ka viņa elektroniskais pasts ir uzlauzts, kā arī, pēc viņa teiktā, daļa no publiskotajām vēstulēm ir viltojumi.

Sarakste rāda, ka par spiegošanu aizdomās turētajam Krievijas vēstniecības Rīgā darbiniekam Aleksandram Hapilovam, kurš 2009.gada pavasarī bija spiests pamest Latviju, iespējams, Ušakovs sūtījis diezgan nepārprotama satura vēstījumus, kas varētu liecināt arī par Krievijas vēstniecības finansējuma saņemšanu.

Svarīgākais