LM atturas no prognozēm par brīvpusdienām visiem sākumskolas bērniem

Labklājības ministrija (LM) pagaidām atturas prognozēt, kad valsts varētu apmaksāt brīvpusdienas visiem sākumskolas bērniem – no 1. līdz 4.klasei, aģentūru BNS noskaidroja ministrijā.

Šāds pasākums ir paredzēts Ģimenes valsts politikas pamatnostādnēs no 2011. līdz 2017.gadam. Pašlaik brīvpusdienas tiek nodrošinātas tikai 1.klases skolēniem. Gadā bērnu ēdināšanai no 1. līdz 4.klasei būtu nepieciešami kopumā deviņi miljoni latu.

Ministrijas pārstāve Marika Kupče aģentūrai BNS norādīja, ka LM vēlētos, lai brīvpusdienas sākumskolas klasēs tiku ieviestas pēc iespējas ātrāk, tomēr ir jāņem vērā valsts budžeta iespējas. Ja vien netiks pieņems politisks lēmums, brīvpusdienas pakāpeniski varētu ieviest no 2014.gada.

"Nekādu papildu finansējumu jebkādu aktivitāšu ieviešanai nav paredzēts piesaistīt līdz 2014.gadam. Tādēļ, ja vien netiks pieņemts politisks lēmums, pasākumu plānots pakāpeniski ieviest, sākot no 2014.gada," paskaidroja ministrijas pārstāve un piebilda, ka prognozēt, kad brīvpusdienas sākumskolas klasēs tiks ieviestas pilnībā visās skolās, pašlaik nav iespējams valsts finanšu situācijas dēļ.

Pēc Izglītības un zinātnes ministrijas sniegtajiem datiem, izmaksas par visu 1.klases skolēnu ēdināšanas nodrošināšanu no valsts budžeta veido divus miljonus 264 tūkstošus latu gadā, bet līdz ceturtajai klasei tie papildus būtu 6,8 miljoni latu.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.