Iekšlietu ministrs gatavs iniciēt parakstu vākšanas finansēšanas regulējumu

Ņemot vērā parakstu vākšanu par krievu valodu, nav pazīmju par iespējamiem konfliktiem sabiedrībā, taču iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Zatlera Reformu partija) ir gatavs iniciēt parakstu vākšanas finansēšanas regulējumu, kāda pašlaik nav.

Kozlovskis intervijā LNT raidījumā "900 sekundes", atbildot uz jautājumu, vai parakstu vākšanu radikāļi neizmanto savās interesēs, norādīja, ka atbildīgās iestādes seko līdzi tam, lai šāda etniskā pretnostatīšanās nepāraugtu konfliktos.

"Pašlaik kopējā drošība Latvijā, tai skaitā ņemot vērā arī potenciālo referendumu, ir droša. Nav pazīmju, ka tuvākajā laikā varētu būt kāda vardarbība," apliecināja Kozlovskis.

Savukārt uz jautājumu, vai Drošības policija (DP) vērtē, vai šī parakstu vākšana nenotiek ārvalstu spēku interesēs, Kozlovskis norādīja, ka DP jau ir publiski aicinājusi atklāt šīs kampaņas finansētājus.

"Diemžēl mums trūkst normatīvās bāzes, kas regulē parakstu vākšanu. Manā uztverē, tā ir politiskā aģitācija. Ja mēs nezinām, no kurienes nāk.. ja naudas izcelsme nav noskaidrota, un, kā es saprotu, tās nav mazākās summas, tas ir jautājums, kas ir jārisina," uzsvēra Kozlovskis.

Viņš apliecināja gatavību iniciēt šo jautājumu.

Latvijā

Par Valsts kontroles (VK) revīzijā kritizēto Zemkopības ministrijas (ZM) īstenoto elektroautomobiļu uzlādes staciju projektu ir jāuzdod jautājumi arī toreizējiem zemkopības ministriem Kasparam Gerhardam (NA) un Didzim Šmitam (AS), intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Svarīgākais