Rasmusens traumas dēļ atlicis vizīti Baltijas valstīs

NATO ģenerālsekretārs Anderss Fo Rasmusens traumas dēļ atlicis šonedēļ plānoto vizīti Baltijas valstīs, aģentūrai BNS apliecināja Latvijas Ārlietu ministrijas runasvīrs Jānis Sīlis.

Viņš informēja, ka nelaimes gadījumā Rasmusens guvis traumu, kā dēļ uz nenoteiktu laiku ir atlikta viņa vizīte Baltijā. Kad varētu notikt NATO ģenerālsekretāra vizīte, pagaidām nav zināms.

Ierakstā savā profilā sociālajā tīklā "Facebook" Rasmusens pavēstīja, ka svētdien piedzīvojis nopietnu kritienu, braucot ar velosipēdu, un guvis lūzumus kreisajā plecā.

"Mana kreisā roka tagad ir ieģipsēta.. Atveseļošanās prasīs zināmu laiku un pacietību," raksta 58 gadus vecais NATO ģenerālsekretārs.

Latvijā Rasmusens bija plānojis ierasties piektdien, 18.novembrī, un šonedēļ viņam bija paredzēta vizīte arī Igaunijā un Lietuvā. Rasmusenam bija ieplānota tikšanās ar Latvijas premjeru, ārlietu un aizsardzības ministru.

Latvijā

Rēzeknē notiekošajā Latgales rajona tiesas prāvā, kurā par nelikumīgas robežas šķērsošanas organizēšanu apsūdzēta biedrības “Gribu palīdzēt bēgļiem” aktīviste Ieva Raubiško, prokurore apsūdzētajai lūgusi piespriest viena gada un sešu mēnešu cietumsodu.

Svarīgākais