Demokrātiskie patrioti meklēs atbalstu "Vienotībā" un LPP/LC Ušakova atstādināšanai no amata

Rīgas domes (RD) Demokrātisko patriotu frakcija meklēs atbalstu "Vienotībā" un LPP/LC, lai rosinātu Rīgas mēra Nila Ušakova ("Saskaņas centrs") atstādināšanu no amata, norāda Demokrātisko patriotu pārstāve Baiba Vanaga.

Lai rosinātu Rīgas mēra atstādināšanu, ir jāsasauc Rīgas domes ārkārtas sēde.

Demisijas ierosināšanu Demokrātiskie patrioti apsprieduši ar Saeimas Nacionālās apvienības frakcijas deputātiem, ņemot vērā Ušakova paziņojumus par Gaismas pili, parakstīšanos par valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai, kā arī" līdzekļu šķērdēšanu un citām nelikumīgām darbībām pašvaldības uzņēmumos "Rīgas satiksme" un "Ceļu pārvalde"".

Abas frakcijas vienojās meklēt atbalstu pie RD ievēlētajiem partiju apvienības "Vienotība" un Rīgas vicemēra pārstāvētās partijas LPP/LC deputātiem, lai sasauktu Rīgas domes ārkārtas sēdi Rīgas mēra demisijas ierosināšanai.

Jau vēstīts, ka Ušakovs parakstījies par Satversmes grozījumu ierosināšanu valsts valodas statusa piešķiršanai krievu valodai. Ušakovs pagājušajā nedēļā pauda viedokli, ka topošā Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēka jeb Gaismas pils atgādina lielveikalu "Maxima".

Latvijā

Pagājušajā nedēļā uzzinājām, ar ko vainagojušās diskusijas par nodokļu reformu. Iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes augs, taču pieaugs arī neapliekamais minimums un minimālā alga. Izmaiņas skars arī pensiju otro līmeni, bet galīgais lēmums vēl jāpieņem valdībai un Saeimai. “Kantar TNS” aptaujā TV3 raidījumā "900 sekundes" noskaidrots sabiedrības viedoklis par valdības darbu pie nodokļu reformas.

Svarīgākais