Ilggadējais Iepirkumu uzraudzības biroja vadītājs Andrejs Tiknuss iesniedzis atlūgumu

Ilggadējais Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) vadītājs Andrejs Tiknuss finanšu ministram Andrim Vilkam iesniedzis atlūgumu.

Finanšu ministrijas (FM) Komunikācijas nodaļas vadītājs Aleksis Jarockis aģentūrai BNS apstiprināja, ka Vilks pieņēmis Tiknusa atlūgumu. Viņam decembrī beidzās otrs piecgadu pilnvaru termiņš, un Tiknuss nolēmis biroja vadītāja amatu atstāt.

Pēc Jarocka teiktā, Vilks Tiknusu augsti vērtē kā iepirkuma nozares speciālistu un ekspertu, kā arī novērtē viņa ieguldījumu IUB pilnveidošanā. "Visus IUB vadītāja amatā aizvadītos 10 gadus viņš ir pilnveidojis iepirkumu jomu," atzinis Vilks.

FM pārstāvis sacīja, ka jaunais IUB vadītājs tiks meklēts konkursā un jau tuvākajā laikā plānots izsludināt publisku konkursu uz vakanto amatu.

Tiknuss aģentūrai BNS apstiprināja, ka ir iesniedzis atlūgumu. "Iemesls ir pavisam vienkāršs – man beidzas otrais piecu gadu pilnvaru termiņš šā gada beigās. Un vienkārši pāris nedēļu ātrāk to daru, lai varētu iesniegt dokumentus pirmstermiņa pensijas saņemšanai," pastāstīja Tiknuss.

Viņš arī apliecināja, ka ir ticies ar Vilku. "Saruna ar ministru man bija, bet tā nebija iemesls atlūguma iesniegšanai. Tas ir mans personisks lēmums. Desmit gadu periods nav mazs," norādīja IUB vadītājs.

IUB ir Finanšu ministrijas padotībā esoša iestāde, un tās mērķis ir valsts pārvaldes funkciju īstenošana iepirkuma procedūru uzraudzībā. Birojs darbojas no 2002.gada 1.janvāra. IUB darbības virzieni ir iepirkuma procedūru likumības uzraudzība, sadarbība ar Eiropas Savienības (ES) un citām ārvalstu institūcijām, iepirkumu paziņojumu publicēšana un iepirkumu statistikas apkopošana atbilstoši ES un nacionālo likumu prasībām publisko iepirkumu jomā, metodiskā palīdzība, konsultācijas, pasūtītāju un uzņēmēju mācību organizēšana, kā arī priekšlikumu izstrādāšana politikas dokumentu un normatīvo aktu projektu izstrādei.

Svarīgākais