Dombrovskis: sadarbība ar ZZS ir vienīgā manevra iespēja, ja esošā koalīcija nebūs strādātspējīga

Sadarbība ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), kas šobrīd atrodas opozīcijā, ir vienīgā alternatīva jaunai valdībai, ja esošā koalīcijas neizrādīsies strādātspējīga, sestdien publicētā intervijā laikrakstā "Diena" saka premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība").

Viņš norāda, ka pašreiz vēl ir nedaudz pāragri izdarīt secinājumus, kas no šīs koalīcijas ir sanācis. Dombrovskis stāsta, ka koalīcijā mums ir divi nosacīti nepārbaudīti politiskie spēki - Zatlera Reformu partija, kas ir jauns politiskais spēks, kuriem ir redzams, ka ir bijušas iekšējās grūtības, un Nacionālā apvienība, kurā ir tēvzemieši, kuri ir zināmi un kuri ir bijuši daudzās valdībās. Taču tur ir arī šis Vislatvijas spārns.

"Valdībā mēs redzam, ka ministri konstruktīvi strādā arī pie šiem budžeta jautājumiem, bet ir jāpaskatās, kā virzīsies tieši politiskā sadarbība. Kādus pāris mēnešus vēl prasīs pieslīpēšana, un tad mēs redzēsim, vai koalīcija sekmīgi strādās," intervijā atzīst premjers.

Viņš arī norāda, ka vienīgā alternatīva, ja esošā koalīcijas nespēj strādāt, ir ZZS.

"No "Vienotības" puses pret zaļajiem zemniekiem šī sarkanā līnija nav bijusi. (..) Tā ir tāda vienīgā reālā manevra iespēja, ja šī koalīcija neizrādās strādātspējīga," sacīja Dombrovskis.

Šobrīd valdību veido trīs partijas - premjera pārstāvētā "Vienotība", bijušā prezidenta Valda Zatlera īsi pirms vēlēšanām izveidotā Zatlera Reformu partija (ZRP) un Nacionālā apvienība, kā arī seši neatkarīgie deputāti, kuri gan parlamentā ievēlēti no ZRP, taču dienu pirms svinīgā deputāta zvēresta došanas, nolēma atšķelties. Šai koalīcijai kopumā ir 56 balsis no 100.

Parlamentā ārkārtas vēlēšanās vēl ievēlēta ZZS un apvienība "Saskaņas centrs", kura pirmo reizi uzvarēja vēlēšanās, taču tas partijai nelīdzēja iekļūt valdībā pirmo reizi pēc Latvijas neatkarības atgūšanas.

Svarīgākais