Komponists Imants Kalniņš uzskata, ka Latvijai jāizstājas no ES

Latvijai būtu jāizstājas no Eiropas Savienības (ES), jo tā padarījusi Latviju konkurētnespējīgu un laupījusi valsts suverenitāti, ceturtdien publicētā intervijā "Latvijas avīzē" paudis komponists un bijušais Saeimas deputāts Imants Kalniņš (Zaļo un zemnieku savienība).

"Kad iedomājos par Eiropas Savienību un sāku saprast, ko viņi ar mums izdarījuši, tad gribas ātrāk prom no tādas savienības. Pirmkārt, mūs padarīja konkurētnespējīgus. Jā, ar maksājumiem zemniekiem, kas ir nesamērīgi zemi, ar cukurrūpniecības likvidēšanu, ar zvejniecības nīdēšanu," klāstīja Kalniņš.

"Domāju, ka ir jāstājas ārā. Kur tālāk – par to jādomā," viņš piebilda.

Kalniņš galveno nozīmi piešķirtu Latvijas suverenitātes atjaunošanai, "jo šinī brīdī mēs paši neko vairāk nevaram", taču pašlaik turpmākam optimismam pamata neredz.

"Sabrūkot Padomju Savienībai, pirmais, ko darījām – pa galvu, pa kaklu metāmies no visa tā prom, pagriezām pagātnei muguru un krasi pavērsāmies pret Rietumiem. (..) Bet vai tur, Rietumu pusē, viss bija tik labi? Šodien es tur nevaru atrast neko, kam likt pluszīmi. Savu neatkarību mēs tur esam pazaudējuši. Vienīgais, kas mums no mūsu neatkarības ir atlicis, ir 4.maija un 21.augusta deklarācijas," atzina kādreizējais deputāts.

Viņš pauda viedokli, ka Latvija ES ir pazaudējusi savu ekonomisko neatkarību un šī iemesla dēļ tukši palikuši arī Latvijas lauki.

"Kritizējiet kolhozus, dzelzs priekškaru uz robežām, taču tajos gados laukos bija dzīvība! Tur bija papilnam ražošanas, skolu un bērnu, medicīniskas un sociālas palīdzības, taču šo dzīvību neesam nosargājuši. Situācija ir tāda, ka ekonomiski realizējam politiku, ko mums nosaka Brisele un aizdevēji, bet politiski darām to, uz ko parāda Vašingtona," sūrojās Kalniņš.

"Raugoties, kas noticis Latvijas laukos un pilsētās, kā klājas man tuviem cilvēkiem, kolēģiem mūzikā un mākslā, man ir ārkārtīgi lielas pretenzijas, ko šī Rietumu orientācija dara ar mums," viņš piemetināja.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.