Baltijas Asamblejas Latvijas delegācijas vadību plāno uzticēt Vējonim

Par Baltijas Asamblejas (BA) Latvijas delegācijas vadītāju plānots apstiprināt opozīcijā esošās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvi Raimondu Vējoni, liecina Saeimas lēmuma projekts, kas iesniegts prezidijam.

Par BA Latvijas delegācijas sastāvu un vadītāju plānots lemt Saeimas sēdē 10.novembrī.

Iecerēts, ka tajā darbosies Jānis Ādamsons ("Saskaņas centrs", SC), Kārlis Eņģelis (Zatlera Reformu partija, ZRP), Ainars Latkovskis ("Vienotība"), Atis Lejiņš ("Vienotība"), Ņikita Ņikiforovs (SC), Vitālijs Orlovs (SC), Imants Parādnieks (Nacionālā apvienība, NA), Jānis Reirs ("Vienotība"), Ivans Ribakovs (SC), Dāvis Stalts, (NA), Juris Viļums (ZRP), Jānis Vucāns (ZZS), Dzintars Zaķis ("Vienotība") un Valdis Zatlers (ZRP).

Baltijas Asambleja ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcija. Tā izveidota 1991.gada 8.novembrī. Asamblejā katras Baltijas valsts parlamentu pārstāv 12‒20 deputātu. Asambleja ir koordinējoša un konsultatīva institūcija.

BA sesijas notiek reizi gadā, un tā ir tiesīga izteikt savu viedokli rezolūciju, lēmumu, deklarāciju un ieteikumu formā nacionālajiem parlamentiem, valdībām un Baltijas Ministru padomei, bet citām starptautiskajām un reģionālajām organizācijām ‒ aicinājumu, priekšlikumu un paziņojumu formā. Laikā starp sesijām BA prezidijs var pieņemt lēmumus par aktuāliem jautājumiem.

Svarīgākais