Visas Saeimas frakcijas vēlas tikties ar KNAB priekšnieka amata kandidātu Streļčenoku

Visas Saeimas frakcijas nākamnedēļ vēlas tikties ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amata kandidātu Jaroslavu Streļčenoku.

"Saskaņas centra" (SC) frakcijas vadītāja vietnieks Valērijs Agešins teica, ka deputāti ar Streļčenoku tiksies trešdien, kad KNAB priekšnieka amata kandidātu iztaujās par plāniem attīstīt KNAB darbu. Pēc tam frakcija arī lems par atbalstu viņam.

Zaļo un zemnieku savienības frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis norādīja, ka frakcijai paredzēta tikšanās ar Streļčenoku. Tikšanās ar Streļčenoku un saruna par KNAB turpmāko darbu varētu notikt, visticamāk, trešdien.

Arī "Vienotības" frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis sacīja, ka frakcijas saruna ar Streļčenoku, visticamāk, būs trešdien.

Ar KNAB priekšnieka amatam virzīto Streļčenoku tiksies arī Zatlera Reformu partija (ZRP) un Nacionālā apvienība (NA), lai gan viņiem vēl nebija zināms konkrēts laiks, kad tas notiks. ZRP pārstāvis no Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Edgars Demiters izteicās, ka ceturtdien komisijas sēdē par Streļčenoku radies labs iespaids, taču ar viņu paredzama atsevišķa saruna arī frakcijas ietvaros.

"Tas būtu tikai apsveicami tikties, lai uzklausītu KNAB priekšnieka amata kandidātu. Deputātiem ir vairāki jautājumi, par kuriem būtu vēlams nepalikt neziņā pirms balsojuma Saeimā," minēja NA pārstāvis Dzintars Rasnačs.

Neatkarīgo deputātu grupas pārstāve Elīna Siliņa pastāstīja, ka ir izrādīta interese par tikšanos ar Streļčenoku, taču pagaidām vēl nav zināms, kad tā varētu notikt. Siliņa pieļāva, ka seši neatkarīgie deputāti varētu tikties ar KNAB amata kandidātu kopā ar kādu no Saeimas frakcijām.

Jau ziņots, ka valdība par Streļčenoka virzīšanu apstiprināšanai Saeimā lems 15.novembrī, lai arī to bija paredzēts darīt jau nākamnedēļ.

KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja vietnieku Streļčenoku par labāko atzina konkursa komisija.

Jauns vadītājs KNAB bija jāmeklē, jo par dažādiem pārkāpumiem no amata atbrīvoja iepriekšējo KNAB šefu Normundu Vilnīti.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais