Potenciālajam KNAB vadītājam parādsaistības gandrīz 120 tūkstošu eiro apmērā

Potenciālajam jaunajam Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājam Jaroslavam Streļčenokam ir parādsaistības gandrīz 120 tūkstošu eiro apmērā, liecina Streļčenoka amatpersonas deklarācija par 2010.gadu, kas iesniegta Valsts ieņēmumu dienestā.

Streļčenokam, kurš konkursā uz KNAB priekšnieka amatu atzīts par labāko kandidātu, ir 118 135 eiro (apmēram 83 025 latu) lielas parādsaistības.

Viņam pieder divas automašīnas, trīs zemes gabali Rēzeknes novadā un viens zemes gabals Jaunsātu pagastā.

Pagājušajā gadā viņš par darbu KNAB algā saņēmis 12 187 latus. Viņa ieņēmumus veidoja arī depozīta procenti, iedzīvotāju ienākuma nodokļa atmaksa un pabalsts. Viņam nav uzkrājumu.

Streļčenoks KNAB strādā kopš 2003.gada, kad bija galvenais speciālists, 2006.gadā viņš kļuva par KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja vietnieku.

Jau vēstīts, ka KNAB priekšnieka amata konkursa komisija pirmdien paziņoja, ka konkursā par jauno biroja vadītāju uzvarējis KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja vietnieks Jaroslavs Streļčenoks.

Par viņa apstiprināšanu vēl jālemj valdībai un Saeimai.

Jauns vadītājs KNAB bija jāmeklē, jo par dažādiem pārkāpumiem no amata atbrīvots iepriekšējais KNAB šefs Normunds Vilnītis.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais