Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Deputātei Siliņai naudu aizdevis vīrs

© Vakara Ziņas

Deputātei Elīnai Siliņai naudu ir aizdevis dzīvesbiedrs, teikts parlamentārietes izplatītajā paziņojumā medijiem, ar kuru Siliņa centusies skaidrot, kā tikusi pie pusmiljonu latu vērtiem uzkrājumiem.

Iepriekš medijos Siliņa skaidroja, ka pie turības tikusi pateicoties bankas procentiem, pirms vairākiem gadiem izdevīgi noguldot lielas naudas summas, taču neatklāja, kur ņēmusi naudu, lai procentos nopelnītu teju 200 tūkstošus latu. Aizdevuma sniedzēja vārdu viņa līdz šim nepubliskoja, aizstāvot ģimenes privātās dzīves neaizskaramību.

"2009. gadā, kad spekulāciju dēļ ap lata devalvāciju tirgū bija augstas latu depozītu likmes, es ieguldīju savus un dzīvesbiedra uzkrājumus latu depozītos, kuru gada likmes pārsniedza 20%, tādējādi nopelnot 197 767 latus. Šobrīd manā rīcībā ir arī dzīvesbiedra un manu trīs bērnu tēva Andra Treija aizdevums, kas tika paredzēts ieguldījumam kopīgā biznesa projektā, bet investīcijas līdz šim nav veiktas. Aizdevuma sniedzēja vārdu līdz šim nepubliskoju, jo vēlējos aizstāvēt savas ģimenes privātās dzīves neaizskaramību," skaidrots paziņojumā.

Siliņa uzsver, ka visi viņas ieņēmumi ir nākuši godīgā ceļā, lielākoties sekmīgi operējot finanšu tirgos ar ģimenes uzkrājumiem.

"Faktiski visi man pieejamie finanšu līdzekļi ir depozīti, kuri ir pārbaudāmi un caurspīdīgi noguldīti bankās Latvijā. Šie noguldījumi ir manas kā politiķes neatkarības garants," uzskata jaunā deputāte.

Siliņas sniegtā informācija par finansēm, kas atrodama Centrālās vēlēšanu komisijas mājas lapā, liecina, ka deputāte skaidrā naudā uzkrājusi 1600 latu, 1400 eiro un 800 britu mārciņas.

Savukārt bezskaidras naudas uzkrājumos viņa norādījusi 297 153 latus, kā arī 311 394 eiro "Nordea Bank Finland Plc" Latvijas filiālē un 1665 latus "Swedbank".

Deputātei ir parādsaistības gan latos gan eiro - 288 000 eiro, kā arī 160 520 latu apmērā.

Siliņai pieder akcijas vairākos uzņēmumos.