Prezidents trešdien vēlreiz tiksies ar partijām

Valsts prezidents Andris Bērziņš trešdien vēlreiz tiksies ar partijām, no kurām gaida jaunu piedāvājumu par koalīcijas modeli, aģentūrai BNS teica prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne.

Tikšanās ar pārstāvjiem no "Vienotības", Zatlera Reformu partijas (ZRP) un Nacionālās apvienības (NA) plānota plkst. 11. Pagaidām tikšanās ar citu politisko spēku pārstāvjiem nav paredzētas, taču tās var iekļaut prezidenta darba kārtībā.

Bērziņš jau otrdien tikās ar pārstāvjiem no šiem politiskajiem spēkiem Valdi Dombrovski ("Vienotība"), Valdi Zatleru (ZRP) un Raivi Dzintaru (NA). Bērziņš viņiem norādīja, ka no ZRP atšķēlušos sešu deputātu balsis neatzīst par topošās koalīcijas balsīm.

Līdz ar to prezidents koalīcijā redz tikai 50 balsu, un partijām jānāk klajā ar jaunu redzējumu par koalīciju.

Jau vēstīts, ka svētdien no ZRP atšķēlās seši deputāti, līdz ar to ZRP frakcijai palikušas tikai 16 balsis. ZRP otrdien gan noslēgusi sadarbības līgumu ar šķeltniekiem.

Latvijā

2024.gada 28.septembrī ap pulksten 05.30 Siguldas novadā, uz autoceļa A2 Rīga - Sigulda - Igaunijas robeža (Veclaicene) 59.8 km notika sadursme starp diviem transportlīdzekļiem - “BMW 320”, kuru vadīja sieviete un transportlīdzekli “Seat Alhambra”, kuru vadīja vīrietis.