Ušakovs valdības veidošanas sarunas salīdzina ar meksikāņu seriālu

Apvienības "Saskaņas centrs" līderis Nils Ušakovs valdības veidošanas sarunas, kurās šobrīd paņemta pauze, salīdzina ar meksikāņu seriālu.

"Tas, ko mēs pašreiz redzam, ir kaut kāds meksikāņu seriāls,15.sezona," ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Labrīt, Latvija!" sacīja Ušakovs, kura vadītā partija palikusi aiz borta pēc tam, kad pirmdien "Vienotība", Zatlera Reformu partija (ZRP) un Nacionālā apvienība parakstīja vienošanos par koalīcijas izveidi.

Pēc viņa teiktā, nesaskaņas radušās, jo partijas cīnās par amatiem.

Jau vēstīts, ka pirmdien ZRP, premjera pārstāvētā "Vienotība" un Nacionālā apvienība parakstīja vienošanos par reformu un tiesiskuma koalīcijas izveidi, par premjera kandidātu atkārtoti virzot esošo Ministru prezidentu Valdi Dombrovski.

Vienošanās starp partijām paredz virkni ZRP piedāvāto reformu ieviešanu dažādās jomās, taču jau pēc vienošanās parakstīšanas Nacionālā apvienība izplatīja paziņojumu savas izpratnes skaidrojumam par dažiem vienošanās punktiem. Arī citus vienošanās punktus un iespēju attiecīgās reformas ieviest otrdien un trešdien apšaubīja potenciālie koalīcijas partneri "Vienotība" un Nacionālā apvienība.

Tādēļ ZRP trešdienas vakarā izplatīja paziņojumu, ka "Vienotība" un Nacionālā apvienība topošajā valdības deklarācijā ir gatavi parakstīt vienošanās par ZRP ierosināto reformu īstenošanu bez patiesa nodoma tās īstenot. ZRP līdz ar to nolēmusi ieturēt pauzi koalīcijas sarunās līdz piektdienai.

Savukārt premjers Valdis Dombrovskis, atbildot uz ZRP paziņojumu, aicināja partiju pēc iespējas ātrāk pārdomāt un atgriezties pie konsultācijām par kopīgas valdības veidošanu.