Parādnieks izvairīgs par NA ministru dalību 16.marta pasākumos

Nacionālā apvienība (NA) izvairīgi atbild par viņu ministru dalību 16.marta pasākumos, norādot, ka katra nākamās valdības ministra vēlme piedalīties šajos pasākumos jāvērtē individuāli.

Tomēr premjera vēlme par ministru nepiedalīšanos neviennozīmīgi vērtētos pasākumos ir jārespektē, aģentūrai BNS atzina viens no NA līderiem Imants Parādnieks.

"Tas nekādi neatspoguļojas [potenciālās koalīcijas] partiju parakstītajā dokumentā. Par šo jautājumu bumba ne brīdi nav bijusi mūsu pusē, premjers ir izteicis savu vēlmi, mēs to respektējam, un tas arī viss," sacīja Parādnieks.

NA ir izklāstījusi savu redzējumu jautājumā par dalību dažādos pasākumos, kas sabiedrībā vērtēti neviennozīmīgi, uzsverot, ka "arī ministri ir cilvēki, kuriem ir brīvas iespējas izvēlēties, kā rīkoties".

"Ja premjers vēlas pārrunāt šo konkrēto jautājumu, tad viņš to var darīt. Mēs respektējam viņa vēlmi, bet tas jautājums noteikti ir pārrunājams ar katru konkrētu cilvēku, kas pildīs ministra pienākumus," teica Nacionālās apvienības pārstāvis.

Jau vēstīts, ka premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība") trešdienas rītā LNT izteicās, ka Latvijas valdības ministriem nav jāpiedalās neviennozīmīgi vērtētos pasākumos, tostarp 16.martā.

"Kas attiecas uz 16.martu un citiem datumiem – 13.oktobri, 9.maiju, datumiem, kas neviennozīmīgi sabiedrībā tiek vērtēti –, es uzskatu, ka Latvijas valdības ministriem šajos datumos šādos pretrunīgi vērtētos pasākumos nav jāpiedalās," paskaidroja Dombrovskis.

Viņš arī sagaida no NA ministriem šādu apliecinājumu.

Topošās koalīcijas vienošanās paredz nosodīt jebkuras ekstrēmisma izpausmes jebkuras partijas neatkarīgi no tās atrašanās koalīcijā vai opozīcijā biedru rīcībā. Ja kāda amatpersona pārkāps valstiski akceptējamas uzvedības normas, divdomīgi izturēsies pret ekstrēmām idejām vai notikumiem, tā tiks nekavējoties atbrīvota no amata.