Zatlers neuzskata, ka ZRP mainījusi viedokli par SC

Zatlera Reformu partija (ZRP) nav mainījusi viedokli par "Saskaņas centru" (SC) un tā joprojām uzskata, ka labākā koalīcija būtu plaša koalīcija ar SC, taču tādai koalīcijai nav bijis iespējams nodrošināt vairākumu.

Tā otrdienas rītā intervijā LNT komentēja partijas līderis Valdis Zatlers, kura politiskais spēks iepriekš bija pieņēmis lēmumu koalīcijā aicināt SC, taču pirmdienas vēlā vakarā kļuva skaidrs, ka par darbību jaunajā valdībā vienojusies ZRP, "Vienotība" un Nacionālā apvienība, kurām parlamentā kopā ir 56 balsis. Tādējādi ārpus paliek SC un Zaļo un zemnieku savienība.

"Mēs nemainām savu viedokli, ka labākā koalīcija būtu plaša koalīcija ar "Saskaņas centra" piedalīšanos. Vienkārši šī koalīcija nebija iespējama, tā nespēja savākt vairākumu. Mēs savu viedokli neesam mainījuši, plaša koalīcija būtu vislabākā," sacīja Zatlers.

Jau ziņots, ka SC ir kritizējusi ZRP par viedokļa maiņu. SC pārstāvis Nils Ušakovs otrdienas rītā LNT pauda, ka viens no iemesliem, kāpēc ZRP mainīja viedokli par SC iekļaušanu koalīcijā, ir ministru portfeļu skaits.

"Zatlera Reformu partijai, lai mainītu viedokli, nevajag nekādus tankus, to var nopirkt ar vienu ministra portfeli. Partija, kas tik bieži maina savu viedokli, strādājot koalīcijā ar tādu nepārliecinošu balsu vairākumu, nebūs spējīga veikt reformas. Mums ir ļoti lielas bažas, ka šāda koalīcija ar nepārliecinošu vairākumu un tik lielām pretrunām, ne tik vien nespēs veikt reformas, bet risināt ikdienas problēmas," uzskata SC viens no līderiem.

Latvijā

ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas tīkls ("FinCEN") paziņojums par sankciju pret "ABLV Bank" atcelšanu ir nozīmīgs un svarīgs solis Latvijai, kas palīdzēs piesaistīt jaunas investīcijas, aģentūrai LETA sacīja ASV vēstnieks Latvijā Kristofers Robinsons.