Valsts prezidents izsludinās atlaistās Saeimas pēdējās ārkārtas sēdes darba kārtību

Valsts prezidents Andris Bērziņš pirmdien izsludinās atlaistās 10.Saeimas pēdējās ārkārtas sēdes darba kārtību, informē Valsts prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne.

Ceturtdien, 13.oktobrī, notiks pēdējā sēde, kuru prezidents sasauks 10.Saeimas darbības laikā, un ceturtā sanāksme, kuru prezidents sasaucis kopš Saeimas atlaišanas.

Valsts prezidenta juridiskais padomnieks Edgars Pastars sacīja, ka pēdējās sēdes mērķis ir pabeigt iesāktos darbus – pieņemt likumus galīgajā lasījumā vai arī pirmajā lasījumā, lai tos varētu pārņemt nākamā Saeima.

Jau vēstīts, ka atlaistās 10.Saeimas sēdes sasauc un darba kārtību tajās nosaka Valsts prezidents. Šajā laikā Saeimas darba kārtībā Valsts prezidents neiekļāva likumprojektus, par kuriem saņemti Finanšu ministrijas, Tieslietu ministrijas vai Saeimas Juridiskā biroja iebildumi.

Jaunā Saeima uz savu pirmo sēdi sanāks 17.oktobrī.

Latvijā

ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas tīkls ("FinCEN") paziņojums par sankciju pret "ABLV Bank" atcelšanu ir nozīmīgs un svarīgs solis Latvijai, kas palīdzēs piesaistīt jaunas investīcijas, aģentūrai LETA sacīja ASV vēstnieks Latvijā Kristofers Robinsons.